Рівне:

Створення та просування сайтів

На Івано-Франківщині міліція затримала "кваліфікованих" квартирних злодіїв

Івано-Франківська область 15-лют, 2012, 16:029 prov 993
Упродовж січня-лютого в райцентрі Долині Івано-Франківської області було зареєстровано низку квартирних крадіжок. Раніше такого роду злочинів, а йдеться про проникнення в житло громадян шляхом підбору ключів від замків, в місті не спостерігалося. Аналіз обставин вчинення крадіжок, а також результати ретельного огляд місця подій давали оперативникам та експертам підстави припускати, що в райцентрі з’явилися «квартирники» з певним “почерком”.
У Долинському райвідділі міліції було створено окрему оперативно-слідчу групу міліціонерів, які займалися розкриттям цих злочинів. Наполегливість розшуківців, зрештою, увінчалася успіхом. Причому в ході проведення оперативно-розшукових заходів вони не тільки затримали підозрюваних осіб, але й розшукали значну частину викрадених речей.
Як повідомив начальник Долинського райвідділу міліції Василь Хомин, долинські квартири обкрадали двоє місцевих мешканців, один з яких раніше вже вчиняв аналогічні злочини. Зокрема, затримано 27-річного місцевого жителя, у кримінальному доробку якого близько двох десятків крадіжок з помешкань громадян. За вчинення цих злочинів молодика засудили до 3 років позбавлення волі, торік у вересні він звільнився з в’язниці, але, судячи з усього, змінити спосіб життя не захотів.
Досвідчений квартирний злодій цього разу підшукав собі спільника, котрий теж був охочим до легких, на їхню думку, заробітків. Проникаючи до чужих помешкань, зловмисники викрадали цифрову фото-відеотехніку, ювелірні вироби, гроші. Ці речі вони збували за прийнятними цінами випадковим особам. Щоправда, немало осіб, котрі зекономили гроші на придбанні речей сумнівного походження, вже поплатилися. Міліціонери вилучили в них фотоапарат, відеокамеру, низку ювелірних виробів, інші крадені речі, тож після розгляду справи в суді майно повернуть законним власникам. До слова, з однієї з квартир зловмисники винесли мікрохвильову піч. Як «трофей» вона дісталася молодшому з підозрюваних – 18-річному жителеві Долини. Бажання отримати гроші за викрадену річ спонукало хлопця продати її власній матері за 150 гривень.
У затриманих вилучено спеціальні відмички і зв’язку ключів, за допомогою яких їм вдавалося безшумно проникати до чужих помешкань. Вже задокументовано причетність кримінальної пари до вчинення 6 квартирних крадіжок. Проти цих осіб порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло) Кримінального кодексу України . Зараз вирішується питання щодо обрання щодо фігурантів міри запобіжного заходу – взяття під варту. За злочини, пов’язані з крадіжками майна з квартир, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.
Про це Провінційці повідомили з СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору