Рівне:

Створення та просування сайтів

Луцькі депутати проти продовження терміну перебування ЧФ РФ на території України

Волинська область 29-кві, 2010, 08:549 Lobanovskiy 1 051
Депутати Луцької міської ради звернулися до Президента України, Кабінету Міністрів та Верховної Ради України щодо Угоди між Україною і Російською Федерацією стосовно продовження терміну перебування Чорноморського Флоту Російської Федерації на території України. Звернення підтримали 25 депутатів, 4 – проти, 9 – не голосувало.

У зверненні, зокрема, йдеться: „Події, що відбулися у Харкові 21 квітня та у Верховній Раді України 27 квітня, назавжди увійдуть в історію українського державотворення чорною сторінкою. Президент України Віктор Янукович, зраджуючи національним інтересам, підписав антиукраїнський договір з Президентом Російської Федерації, що передбачає продовження терміну перебування Чорноморського флоту Росії у Севастополі ще на двадцять п'ять років з можливою подальшою пролонгацією цього терміну. В свою чергу, представники коаліції у Верховні Раді, ігноруючи вимоги демократичної опозиції та думку тисяч українців, що зібралися під стінами найвищого законодавчого органу країни, ратифікували харківські домовленості обох президентів. Фактично в обмін на деяке здешевлення російського газу для українських споживачів Президент та Верховна Рада поступилися значною частиною українського суверенітету, заклали міну уповільненої дії під подальший розвиток нашої держави.
У Конституції України чітко зафіксована заборона перебування іноземних військових баз на території країни. В той же час Чорноморський флот Російської Федерації, який мав базуватися до 2017 року у Кримській автономній республіці відповідно до перехідних положень Конституції, є постійним джерелом напруги як на Кримському півострові так і в Україні в цілому. Російські військовослужбовці проводять розвідувальну діяльність, незаконно утримують ряд українських навігаційних об'єктів, часто без дозволу української сторони переміщаються зі зброєю територією Криму та перевозять небезпечні боєприпаси, зокрема крилаті ракети. Крім того, через участь кораблів Чорноморського флоту у російсько-грузинському конфлікті у серпні 2008 року, був створений прецедент та виникала реальна небезпека втягненім України у збройний конфлікт. В таких умовах якнайшвидше виведення Чорноморського флоту Росії з Криму після закінчення міждержавних угод у 2017 році є одним з пріоритетів розвитку України, гарантією майбутньої стабільності нашої держави.
Тому звертаємося до Вас, пане Президенте, з вимогою відкликати Ваш підпис під ганебною для українського народу харківською угодою. Ми вимагаємо звернення до Конституційного суду України щодо відповідності Конституції ратифікованої Верховною Радою угоди. А також, Верховній Раді України відмінити нелегітимну ратифікацію вищезгаданої угоди.
Переконані, що сильній, могутній Українській державі бути, навіть всупереч кон’юнктурним вчинком і почуттю меншовартості в окремих політиків. Слава Україні!”.

Також депутати вирішили прийняти звернення до лідерів народно-демократичних сил у Верховній Раді України з пропозицією ініціювати розпуск нині діючого парламенту з огляду на останні події та прийняті рішення, які повністю дискредитували найвищий законодавчий орган влади. Депутати Луцької міської ради також вирішили відреагувати відповідним зверненням на побиття під час вчорашнього засідання Верховної Ради волинянина, народного депутата Володимира Карпука. На правах реклами пропонуємо дізнатись де можно купити чоловічу вишиванку. Вишиванку в Києві треба купляти тільки на нашому сайті.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору