Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненська обласна рада вимагає денонсації угод про перебування Чорноморського флоту у Севастополі

Рівненська область 17-травня, 2010, 09:089 Lobanovskiy 1 156
Депутати прийняли Звернення до Президента України, Верховної Ради України, Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України, Конституційного суду України, до жителів Рівненщини та всього українського народу з приводу підписання президентами України та Російської Федерації і ратифікації Верховною Радою та Державною Думою угоди про нові терміни базування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України.
Про це Провінційці повідомили у Рівненській обласній раді.


Зокрема у зверненні говориться: «Ми, депутати Рівненської обласної ради, глибоко стурбовані підписанням президентом України Януковичем В.Ф. та ратифікацією Верховною Радою України угоди щодо продовження терміну дії перебування Чорноморського флоту Російської Федерації у місті Севастополь на 25 років. Вважаємо, що воно спрямоване на знищення суверенітету України і є прямою загрозою втрати незалежності України. Одноосібне рішення президента України Януковича В.Ф. у такому важливому питанні фактично закладає механізм, який у майбутньому унеможливить вихід України з-під іноземного впливу, а також самостійно реалізовувати притаманні незалежній державі функції. Територіальна цілісність України президентом Януковичем В.Ф. ставиться в залежність від ціни на газ. А ганебна ратифікація Верховною Радою України цієї угоди фактично запустила механізм знищення суверенітету України».
Як наслідок, вже 29 квітня міністр оборони РФ поінформував світ, що президент Росії доручив розробити Генеральний план розвитку Севастополя та Криму і втілити його в життя. Тобто Кримом вже керує іноземна держава».
«Найбільш нахабним нехтуванням державних інтересів, пам’яті наших предків та історичної правди стала заява Януковича в Страсбурзі 27 квітня про те, що він не вважає Голодомор 1932-1933 рр. геноцидом проти українського народу», - зазначається у зверненні.
«Під час зустрічі Азарова та Путіна 30 квітня запропоновано створити спільні підприємства на базі «Газпрому» та НАК «Нафтогаз України», «Росатому» та українського «Енергоатому», а також «Укрзалізниці», «Укргідроенерго», «Турбоатому», Авіапрому та інших стратегічних підприємств державної власності, які є національним надбанням, основою нашої безпеки, енергетичної самодостатності та політичного суверенітету.
Відповідальність за зраду національного суверенітету України розділить кожен народний депутат України, який проголосував за ратифікацію угод, підписаних Януковичем.
Враховуючи вищевикладене, звертаємось до Верховної Ради України денонсувати угоду про перебування Чорноморського флоту Російської Федерації у місті Севастополь. Просимо Службу безпеки України, Генеральну прокуратуру України та Конституційний суд України вжити заходів для забезпечення збереження державного суверенітету та недопущення антидержавницьких дій представниками влади», - зазначається у зверненні, яке підтримала 34 сесія Рівненської обласної ради.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору