Рівне:

Створення та просування сайтів

Вперше на Рівненщині бурштинокопача взято під варту до початку слухання кримінальної справи у суді

Рівненська область 29-кві, 2010, 10:149 Lobanovskiy 1 024
Правоохоронці Рівненщини завершили розслідування у кримінальній справі, порушеній щодо 38-річного мешканця Сарненського району за фактом незаконного видобутку бурштину. Працівники міліції затримали бурштинокопача у лютому місяці цього року на території Вирівської сільської ради та вилучили у нього понад 100 грамів «сонячного каміння».
Кримінальна справа скерована для розгляду по суті до суду.
Обвинуваченому у справі обрано запобіжний захід – взяття під варту.
Варто зазначити, що у результаті внесених змін у вітчизняне законодавство, сьогодні посилено кримінальну відповідальність за порушення правил охорони або використання надр. У новій редакції статті 240 Кримінального кодексу України такий злочин як незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення відноситься до категорії злочинів середньої тяжкості, тоді як у попередній редакції даний злочин відносився до злочинів невеликої тяжкості.
Санкцією частини 2 цієї статті передбачено за таке діяння покарання у вигляді штрафу від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (т.б. від 6800 грн. до 11900 грн.), або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.
Останнім часом на Рівненщині набули поширення факти незаконного видобування корисних копалин, чим завдається суттєва шкода державі, навколишньому середовищу, здоров’ю людей. Реалізація вищезазначеного Закону надасть змогу більш ефективно вести боротьбу з порушенням законодавства України у сфері охорони та використання надр.

Павло Ванзуряк, заступник прокурора Рівненської області – начальник управління нагляду за додержанням законів органами, які проводять оперативно-розшукову діяльність, дізнання та досудове слідство старший радник юстиції.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору