Рівне:

Створення та просування сайтів

Хмельницькі міліціонери підписали угоду про співробітництво з польськими колегами

Хмельницька область 12-травня, 2010, 08:369 Lobanovskiy 965
Дружні стосунки між Управлінням МВС України в Хмельницькій області та Воєводською комендою поліції в Лодзі зародилися ще у 2007 році. Увесь цей час Хмельниччина та Лодзь обмінювалися як дружніми, так і офіційними візитами делегацій, під час яких обговорювалися можливі форми та види співпраці між українською міліцією та польською поліцією.

Восени 2009 року був проведений перший пробний етап спільних україно-польських навчань, які відбувалися як на території Польщі, так і в Україні. Темою тренінгів стали охорона громадського порядку під час масових заходів та боротьба зі злочинами, вчиненими за допомогою комп‘ютерних технологій. Цей перший досвід обміну знаннями виявився корисним для обох сторін, тому керівництво обласного управління міліції та Воєводської команди за узгодженням з Міністерствами внутрішніх справ України і Польщі прийняло рішення про підписання офіційної довгострокової угоди про співробітництво. Угода передбачає проведення ще кількох етапів спільних навчань, наступний з яких відбудеться уже у червні 2010 року у Хмельницькому. Тоді міліціонери і поліцейські матимуть змогу обговорити питання боротьби з тероризмом, торгівлею людьми та розповсюдженням порнографії через мережу Інтернет, в тому числі і дитячої.

Для підписання Декларації про співробітництво до Хмельницького прибула польська делегація на чолі з комендантом Воєводської поліції в Лодзі Мареком Дзіалошинські, де до неї приєдналися Генеральний консул Польщі у Вінниці Кшиштоф Свідерек та речник Міністерства внутрішніх справ республіки Польща в Україні Тадеуш Лавейчак.

Відкриваючи церемонію підписання Декларації, начальник УМВС України в Хмельницькій області полковник міліції Сергій Шутяк повідомив: «Сьогодні відбулася важлива для нашого управління подія — підписання декларації про співпрацю з колегами з Польщі. На мою думку, це ще один важливий крок до об’єднання зусиль двох держав у сфері боротьби зі злочинністю і забезпечення правопорядку на території України та Польщі і, сподіваюся, він суттєво розширить наші можливості у процесі підтримання законності. Як показує історичний досвід, злочинці давно уже не обмежуються однією державою, а переїжджають з однієї країни у іншу, переховуючись від правосуддя. У зв’язку з цим безпосередня взаємодія правоохоронців на міжнародному рівні особливо необхідна.

Я задоволений, що нам вдалося налагодити такі професійні стосунки, оскільки специфіка нашої діяльності багато в чому схожа і виникаючі проблеми часто вимагають спільних зусиль в їх подоланні.

Вважаю за доцільне розвивати нашу співпрацю в різних напрямках, зокрема, у напрямку обміну інформацією, необхідною для розшуку і затримання злочинців, що переховуються за кордоном, розшуку і повернення викрадених автомобілів, розкриття і запобігання злочинам, пов'язаним з торгівлею людьми і нелегальною міграцією. Зважаючи на нашу двобічну зацікавленість в зміцненні і розвитку міжнародної співпраці в правоохоронній сфері я сподіваюся, що наша подальша взаємодія буде не менш плідною і цікавою для обох сторін».

Польський комендант Марек Дзіалошинські зі свого боку цілком підтримав українського колегу та запевнив присутніх, що зробить усе можливе для підтримання та розвитку двосторонніх відносин.


Інна Проник, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору