Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 17-бер, 2005, 16:189 prov 1 285
Скасували мито на мобільні телефони

Верховна Рада прийняла зміни до Митного тарифу, скасувавши ввізне мито на мобільні телефони і знизивши його на одяг, взуття й продукти харчування, що в Україні не виготовляються або виготовляються в обмеженій кількості, передають Українські новини.

За прийняття закону про внесення змін до Митного тарифу, запропонованого Кабінетом Міністрів, у другому читанні проголосувало 346 депутатів при необхідних для ухвалення рішення 226 голосах.

Зміни до Митного тарифу скасовують ставки митного збору на мобільні телефони і комплектувальні до них. Чинну ставку 30 євро за один мобільний телефон (пільгова ставка складає 15 євро) пропонується знизити до нуля.



Військовий парад 9 травня таки відбудеться

Верховна Рада України рекомендує Кабінету Міністрів усе-таки провести 9 травня урочистий хід ветеранів війни, присвячений святкуванню 60-річчя завершення Великої Вітчизняної війни.

Відповідну постанову парламент прийняв у вівторок, 15 березня, 345 голосами “за” при необхідних для ухвалення рішення 226 голосах.



Україна може оштрафувати “Western Union”

У найближчі дні Антимонопольний комітет України виступить із заявою стосовно порушень антимонопольного законодавства компанією “Western Union Financial Inc”.

За даними з джерел в Антимонопольному комітеті, назріває фінансовий скандал з американською компанією, який може стати безпрецедентним на пострадянському просторі.

Розслідування Антимонопольним комітетом діяльності системи “Western Union” загрожує компанії штрафом у сотні мільйонів доларів.

Як повідомляв Кореспондент.net, у березні 2004 року Національний банк звернувся з проханням до Антимонопольного комітету перевірити можливу монополізацію ринку грошових переказів, зокрема й з-за кордону.

У червні минулого року Антимонопольний комітет України почав розслідування за підозрою у зловживанні компанією “Western Union” монопольним положенням на ринку грошових переказів. На думку Комітету, компанія, користуючись своїм положенням на ринку, установила завищені тарифи, які складають 12-13% від суми переказу.

У вересні Комітет вирішив продовжити розслідування за підозрою у зловживанні компанією “Western Union” монопольним положенням на ринку грошових переказів.



Створено найшвидшого робота у світі

Японська компанія “Hitachi” оприлюднила свій перший гуманоїд ний витвір під назвою “Emiew”. Він, за словами розробників, є найбільш швидким людиноподібним роботом у світі.

На сьогоднішній день існують лише два експериментальних зразки “Emiew” – це “Друг” і “Приятель” ростом 1,3 метри.

З колесами замість ніг вони можуть розбігатися до 6 км/годину, тоді як знаменитий гуманоїд “ASIMO” компанії “Honda” рухається зі швидкістю не більше 3 км., за годину.

“Ми намагалися створити робота, який зможе співіснувати з людьми і бути корисним для них, – пояснив представник “Hitachi” Тосіхіко Хоріучі. – Але якби роботи переміщалися повільніше людей, то це засмутило би користувачів”.

“У майбутньому я хочу ходити по крамницях, не наштовхуючись на людей та автомобілі”, – заявив здивованим репортерам “Приятель”, який має у своєму словнику близько 100 слів.

Світова прем’єра “Emiew” відбудеться на виставці “EXPO 2005”, яка відкривається 25 березня в місті Аїчі. У “Hitachi” говорять, що на доопрацювання цих машин піде ще 5-6 років.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору