Рівне:

Створення та просування сайтів

Обласна рада перевірить, чи не задорого їздять мешканці області

Останні новини 02-бер, 2009, 15:169 prov 970
Перевірити обгрунтованість тарифів на послуги міського та приміського пасажирського транспорту, що працює у звичному режимі руху, - з таким проханням до голови Рівненської обласної ради Олександра Данильчука звернулося керівництво Антимонопольного комітету України.
Як йдеться у зверненні, Комітет занепокоєний ситуацією, що склалася з тарифоутворенням у м.Київ, а рішення про збільшення Київською міськдержадміністрацією вартості проїзду у столиці його фахівці, як відомо, визнали необґрунтованим. Відтак, аби убезпечити від подібного інші регіони України, Антимонопольний комітет звернувся до обласних рад з проханням вивчити тарифну політику на місцях. «Комітетом запроваджена система правозастосування та контролю за тарифоутворенням на послуги з перевезення пасажирським міським та приміським транспортом, відповідно до якої обласна рада у разі виявлення необгрунтованих цін, надсилає Міністерству економіки України пропозиції щодо проведення аналізу економічної обгрунтованості встановлених тарифів; міністр економіки України, встановивши факт необґрунтованого ціноутворення та ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, вносить до Антимонопольного комітету відповідне подання». Зі свого боку, Антимонопольний комітет України приймає відповідне рішення про притягнення до відповідальності суб’єктів порушення.
Рівненська обласна рада відреагувала на лист Антимонопольного комітету України. Питання щодо перевірки обґрунтованості тарифів на послуги міського та приміського пасажирського транспорту в межах області буде винесене на розгляд постійних комісії обласної ради з економічних питань та комунальної власності та з питань розвитку підприємництва та залучення інвестицій.
Крім того, наголошується у зверненні, «на думку Комітету, підстав для збільшення тарифів на послуги з перевезення пасажирів транспортом загального користування в Україні на сьогодні немає», — повідомила прес-служба ОДА.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору