Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 22-травня, 2009, 09:309 prov 1 135
48% грошових переказів в Україну надійшли з Росії

Коротко


У 2008 році 48% від усіх грошових переказів, що надійшли в Україну, перерахували з Російської Федерації. Про це під час круглого столу повідомила начальник відділу моніторингу платіжних систем департаменту платіжних систем Національного банку України Олена Махаєва.
За її словами, у Росію торік з України було перераховано близько 30% усіх грошових переказів. “Ми були здивовані, тому що вважали, що основними каналами переказів мігрантів є Італія, Португалія, той регіон”, — говорить вона.
О.Махаєва відзначила, що потоки коштів, які емігранти пересилають в Україну, кардинально перерозподілилися за останні роки.
Усього в Україну надходять кошти із 190 країн світу. Крім Росії, відзначила О.Махаєва, 9% усіх грошових переказів надходять в Україну із США, 6,5% - з Італії і 6% - з Іспанії.
Як повідомлялося, за прогнозами Світового банку, цього року обсяг грошових переказів по усьому світу складе близько 290 млрд. дол. США.
За словами регіонального менеджера в Україні, Грузії, Вірменії і Молдовії представництва компанії “Western Union Financial Services Gmbh” Михайла Бабиренка, в 2008 році, згідно з оцінкою Світового банку, обсяг грошових переказів по усьому світу склав близько 305 млрд. дол. США в країнах, що розвиваються.
Як повідомив М.Бабиренко, в Україні у 2008 р. грошові перекази склали порядку 2% ВВП. “За офіційними даними, які надав Національний банк України, 3,4 млрд. дол. торік перемістилися з України або в Україну”, - сказав він. М.Бабиренко також відзначив, що, згідно з даними НБУ, близько 0,5 млрд. дол. в 2008 році було перераховано із країни, а 2,9 млрд. дол. перерахували в Україну трудові мігранти.

Кабмін відсторонив Луценка
18 травня Кабінет Міністрів відсторонив Юрія Луценка від виконання обов’язків міністра внутрішніх справ до завершення службового розслідування інциденту з його участю, який стався в аеропорту Франкфурта.
“Я сьогодні мав розмову з Прем’єр-міністром України. Вона сказала, що Луценко, згідно з рішенням Верховної Ради, не виконує обов’язки (міністра), тобто, його усунено”, - сказав спікер Верховної Ради Володимир Литвин.
Він також зазначив, що парламент приступить до розгляду питання про звільнення Луценка, щойно уряд завершить це службове розслідування.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору