Рівне:

Створення та просування сайтів

Проїзд через тиждень подорожчає

Актуально 17-бер, 2005, 16:289 prov 1 384
На засіданні виконавчого комітету розглядалося безліч важливих питань, проте найвагомішою стала соціальна проблема – міське перевезення. Під час свого виступу начальник управління транспорту і зв’язку Василь Сливка доповів депутатам та міському голові, що перевезення пасажирів при діючому тарифі – 60 копійок є не рентабельним, і водії терплять чималі збитки. Якщо зарплата з 1999 року виростала кілька разів, ціни на транспорт залишалися незмінними.

Міський голова Віктор Чайка зазначив, що діючі тарифи варто переглянути для того, щоб не зупинити перевезення взагалі. Підставою для підвищення цін є не тільки збитковість перевізників, але й те, що у м. Рівне залишилися небачено низькі тарифи, до речі, найнижчі по Україні.

Приміром у Тернополі, Львові, Івано-Франківську, проїзд у тролейбусах і автобусах коштує 50 копійок. Тоді як проїзд у маршрутних таксомоторах коливається від 80 до 1 гривні.

Не подобається міському голові, те що після 21 години неможливо “спіймати” якусь маршрутку. Це питання взяти під контроль він доручив начальнику управління житлово-комунального управління Юрію Собчуку.

На порядку денному постало питання із проблемою маленьких маршруток. Чайка вважає, що такі маршрутки тільки “засмічують” центр, і рекомендував їх більше не купувати. Натомість він прихильник автобусів типу “Богдан”, що благополучно перевозять, скажімо, пасажирів Луцька.

Не виключено, що коли пальне, мастило подорожчає, тариф “підскочить” до 1 гривні, зазначили на засіданні. Проте пропозицію щодо встановлення проїзду по 1 гривні вже зараз було не прийнято.

В рівнян залишився тиждень, щоб відчути “смак” дешевих тарифів – 60 копійок, що згодом зміняться на 80.

Аліна ФЕДОРОВИЧ,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору