Рівне:

Створення та просування сайтів

У Луцьку подорожчав проїзд

Волинська область 04-лис, 2009, 12:239 Lobanovskiy 1 291
З 4 листопада 2009 року тарифи на разовий проїзд у тролейбусах та маршрутках Луцького підприємства електротранспорту приводяться до економічно обґрунтованих норм. Вартість проїзду в тролейбусі зростає до 1 гривні, а в комунальних автобусах – до 2 гривень.
Про це повідомляє Луцька міська рада.


За словами директора департаменту економіки Луцької міської ради Любов Ковпак, тарифи на транспортні перевезення не змінювалися з 1 вересня 2008 року, а вартість проїзду закладена у тариф становить 55 копійок. Собівартість перевезення одного пасажира в автобусах та маршрутках у цьому році вже зросла до 2,08 гривень. Причин такого підвищення декілька. По-перше, зросли ціни на пально-мастильні та арматурні матеріали. По-друге, тролейбус на сьогодні залишається практично єдиним видом соціального транспорту, де право на безкоштовний проїзд мають всі пільгові категорії. Вартість таких перевезень компенсується за рахунок субвенції з держбюджету. Однак, цих коштів недостатньо. Адже вже цього року пільгових перевезень здійснили на більш як 12 мільйонів, а отримано лише 7, 7 мільйона гривень. По-третє, за рік двічі зростала мінімальна заробітна плата, а як відомо, саме ця гранична цифра покладена в основу тарифної сітки, згідно з якою і формується зарплата.
У департамент економіки з відповідним зверненням переглянути діючі тарифи звернулися Луцьке підприємство електротранспорту та частина приватних перевізників. На думку директора Луцького підприємства електротранспорту Костянтин Патракеєва, новий тариф – цілком реальний та обгрунтований.
За словами Костянтин Патракеєва, на підприємство надійшло чимало скарг від людей, які придбали проїзні квитки і через страйк тролейбусників відповідно не могли ними скористатися. Тому термін дії місячних проїзних документів продовжили, а річні – компенсуватимуть.
Із завтрашнього дня для учнів загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних навчальних закладів, студентів вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації вартість разових квитків на проїзд в міському електричному транспорті становитиме 50 копійок. Відповідно, вартість місячного проїзного квитка в електротранспорті для населення – 60 гривень, для учнів і студентів – 30 гривень. Тролейбусний річний проїзний квиток коштуватиме 500 гривень. Вартість місячного проїзного квитка для населення на автобуси, що працюють в звичному режимі руху (маршрути № 5, 6, 7, 14, 21), автобуси, що працюють на місячних автобусних маршрутах в режимі маршрутного таксі (маршрути № 15, 15а, 9, 9а) складатиме 100 гривень. Як експеримент, буде впроваджений місячний проїзний квиток вартістю 120 гривень, який буде дійсний і у тролейбусах, і у автобусах, що працюють у звичайному режимі руху.
Схожі новини
Коментарі - всього 1

Леся 04-лис, 13:37

Чому шановне міське керівництво ніколи не звертає увагу на зарплати лучан?

І ще. А чи звертали наші чиновники на стан транспорту, який випускають в рейси. Пил, бруд, на додачу хамство водіів - ось Вам ідорожчий сервіс.
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору