Рівне:

Створення та просування сайтів

Учень вдарив учительку

Новини регіону 17-бер, 2005, 16:309 prov 1 402
Того дня, як розповіла пані Дацюк, вона була відповідальною по школі. Приблизно після обіду, коли на навчанні залишилися тільки учні молодших класів, вона побачила в приміщенні навчального закладу Святослава. За словами пані Дацюк, він завжди приходив до школи у такий час, щоб потероризувати менших учнів. В першу зміну, коли його однолітки були на навчанні, де цілком логічно мав би бути і Святослав, зазвичай його ніхто не бачив. Зважаючи на неодноразові скарги зі сторони учнів молодших класів на важкий характер Святослава, на його погане до них ставлення і знаючи підлітка особисто, вчителька попросила його покинути приміщення школи. Наголосивши на тому, що нічого йому тут робити у позаурочний для нього час.

Учень, хоча і огризнувшись, все ж ніби зрозумів і пішов. Та вже невдовзі знову повернувся. Пані Дацюк, каже що вона ще раз попросила підлітка вийти, тільки вже у більш рішучій формі, після чого той, не довго думаючи, вдарив її в обличчя.

Безумовно, зважаючи на такі обставини, за словами директора Дубенської ЗОШ № 3 Миколи Черепка, його заступниця змушена була повідомити про цей випадок не лише своє керівництво, а й співробітників міліції, тим більше, що свідками цього інциденту були і самі школярі. Відреагувати потрібно було в будь-якому випадку, щоб як-то кажуть, іншим не було повадно. Щоправда, згодом, коли обговорили цю ситуацію на нараді колективу, то незважаючи на образу, вирішили не настоювати на суворому покаранні підлітка. Пошкодували. Тим більше, добре знали, що хлопець з не благополучної сім’ї. Його мати, ще до недавна знаходилася у місцях позбавлення волі. Бабуся, яка щоб якось прогодувати сім’ю, змушена була їздити на роботу до обласного центру, тому цілком логічно, що на виховання онука залишалося обмаль часу.

Як зізнався пан Черепок, вони завжди намагалися чим могли допомогти хлопцеві – то путівку підкинуть, то, якийсь подарунок до свят. Бувало і грошима підсобляли, як була така змога. Та, схоже, відсутність батьківської уваги і пагубний вплив вулиці, залишили свій відбиток на свідомості підлітка. Так само, як відобразилося на поведінці і манері спілкування хлопця, повернення його мами з тюрми.

Зважаючи на всі ці факти, як зізнався пан Черепок, коли справа дійшла до суду, то пані Дацюк, попередньо порадившись зі своїм колективом, вирішила не просити суворого покарання для важкого підлітка. Бабуся підлітка за вчинок свого онука змушена була заплатити 17 гривень штрафу. А вже наступного дня, вона прийшла до школи і запропонувала перевести Святослава до іншої школи на екстернатну форму навчання.

За словами директора, керівництво погодилося на це. Адже зважаючи на важкий характер хлопця, вже неодноразово розглядалося питання про те, щоб перевести його на екстернатну форму навчання, а у вільний час він міг би працювати, допомагаючи своїм рідним. Тоді це питання чомусь так і невирішилося і вчителі змушені були відраховувати місяці, що залишилися Святославу до закінчення дев’ятого класу. Цей випадок став останньою краплею, напевно не тільки для викладацького складу школи але й для самої бабусі хлопця. Підлітка, не лише за ініциативою бабці перевели на екстернатну форму навчання, але й оформили в інший навчальний заклад. Тепер, нові вчителі Святослава, познайомляться з ним лише у травні, під час складання іспитів.

Ангеліна ПЛОЩАНСЬКА,
Дубно.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору