Рівне:

Створення та просування сайтів

Тернопільські рятувальники допоможуть Польщі у боротьбі з повінню

Тернопільська область 24-травня, 2010, 10:059 Lobanovskiy 1 151
Зливи, які тривали впродовж кількох днів, та викликані ними найбільші за кілька останніх років повені, забрали в Європі життя щонайменше 36 осіб. Зливи, які тривали впродовж кількох днів, та викликані ними найбільші за кілька останніх років повені, забрали в Європі життя щонайменше 36 осіб.
24 травня о 6:00 четверо бійців МНС Головного управління області, пожежна насосна станція та пожежний рукавний автомобіль командировано до Луцька, де сформують зведений загін рятувальників для відрядження до Республіки Польща. Вже завтра українці приступлять до продовження виконання угоди між Урядом Республіки Польща та Кабінетом Міністрів України про співробітництво і взаємодопомогу.
Вперше тернопільські рятувальники їдуть за кордон з таким завданням, тому готувались з великою відповідальністю. Вони будуть працювати у складі зведеного загону, який складатиметься з 40 чоловік і 18 одиниць техніки. Нагадаємо, що кілька днів тому, на допомогу польським колегам для боротьби з повінню від МНС вже направили 27 осіб, а також дев'ять одиниць техніки. Зокрема, чотири "найпотужніших українських насоси", здатних відкачувати по 1,5 тис. кубометрів води на годину.
Україна поки що є першою країною, яка надала допомогу Польській Республіці в боротьбі зі стихією.
Маючи неабиякий досвід роботи на підтоплених територіях нашої області, тернопільські рятувальники зможуть професійно допомогти жителям Польщі.
До речі, проливні дощі, які не припиняються в більшій частині Польщі, продовжують наповнювати річки, які виходять з берегів та затоплюють дедалі більші території, в тому числі, блокуючи автомобільні дороги та залізничні шляхи.
За даними польських медіа, у Кракові рівень води вже на 80 сантиметрів вище, ніж це було в 1997 році, тоді найбільше постраждали західні та південні регіони Польщі. В історії цю повінь через свої масштаби назвали «повінню тисячоліття».
Зараз найгірша ситуація залишається на півдні Польщі, де рятувальні служби за допомогою військових вже евакуювали з підтоплених місцевостей більше двох тисяч людей.


Центр пропаганди ГУ МНС у Тернопільській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору