Рівне:

Створення та просування сайтів

Хмельницькі міліціонери подарували дітям козацьке свято

Хмельницька область 24-травня, 2010, 10:079 Lobanovskiy 1 299
На Хмельниччині у старовинному місті Ізяславі за ініціативи славутських працівників міліції та міської влади обох міст пройшли триденні козацькі забави, у яких взяли участь близько 200 дітей.
Про це Провінційці повідомив Юлія ГРИНЬ, ВЗГ УМВСУ в Хмельницькій області.


Славутчани добиралися до місця проведення спортивних змагань пішим ходом справжнім козацьким військом. Стомившись йти, сто двадцять дітей у одностроях могли під’їхати на підводах та каретах, або й верхи — на чолі колони рухалось двадцять чотири вершники, десять з яких — працівники кінної міліції Славутського РВ УМВС України в Хмельницькій області. Старшокласників не налякали ні дощова погода, ні складності справжнього військового походу. Розташувавшись палатковим містечком поблизу руїн старовинного замку князів Сангушків, діти, як у справжньому козацькому війську, розпалили три багаття та дві ночі почергово несли сторожову варту.
Козацькі забави, що відбувалися на місцевому стадіоні, стали справжнім святом не тільки для учасників змагань, а й для місцевих жителів. Протягом двох днів подоляни спостерігали за тим, як дві дитячих команди змагалися у киданні списа, метанні гранат, армреслінгу, піднятті гир, перетягуванні канату. Що цікаво, паралельно із молоддю випробовували свої сили і доросле населення воєнізованого табору. Міський голова міста Славути Василь Сидір з гордістю повідомив: «Уже на другий день нашого походу половина десятикласників висловила бажання йти служити у Збройні Сили України та набути професії правоохоронця. Влаштуванням таких заходів ми готуємо собі гарну заміну, тож закликаю владу інших міст брати з нас приклад та об’єднуватись задля виховання нашої молоді».
Надзвичайних емоцій у глядачів викликали футбольні матчі між дітьми та дорослими. Старші футболісти вправно ганяли м’яча босоніж!
Звісно, протягом дня діти не тільки працювали, але й відпочивали: хтось лежав у палатці, хтось грав на гітарі, хтось — у волейбол, інші допомагали доглядати коней, а юні риболови у величезній водоймі, яку жителі Ізяслава прозвали «Пташиним раєм», наловили цілу діжку риби, з якої справжні польові кухарі на обід наварили юшки до кулешу та узвару. Кінний похід славутських правоохоронців вечірнім містом справив гарне враження на місцевих жителів, вони також змогли проїхатися та й сфотографуватися на пам’ять у козацьких каретах. Юрій Лінник, голова Ізяславської райдержадміністрації, схвально відгукнувся на ініціативу славутчан щодо проведення подібних заходів постійно: «Як бачимо, є можливість, способи, засоби залучити дітей до корисного проведення дозвілля, головне — бажання. І ми уникнемо тих негативних явищ, які зараз спостерігаються у молодіжному середовищі».
За інформацією кримінальної міліції у справах дітей Славутського РВ УМВС України в Хмельницькій області у районі щорічно зменшується кількість злочинів, скоєних неповнолітніми. Вже у 2010 році, порівняно з минулим роком, дитяча злочинність зменшилась на 20%. Начальник Славутського райвідділу підполковник міліції Василь Остапчук: «Хочеться додати, що працівники міліції, зокрема ті, хто несе охорону громадського порядку, зовсім не мають проблем із молоддю. Наші діти адекватно і дуже позитивно реагують на людей у міліцейській формі, вважають своїми друзями і першими помічниками, слово працівника міліції для них — закон. І що також вселяє впевненість у правильності наших дій щодо правового виховання підростаючого покоління, яке, у свою чергу, впливає і на дорослих, — це відсутність цьогоріч притягнень до адмінвідповідальності за вчинення опору працівникові ОВС. У Славуті міліціонерів поважають».
Пішо-кінний похід не став диковиною для славутських старшокласників. Минулого року у трохи меншому складі вони здійснили тижневий похід до Почаївської Лаври, де їх прийняли як найпочесніших гостей.
Бажання брати участь у таких заходах висловили усі 200 школярів-учасників змагань та закликали владну спільноту України приєднуватись до естафети правоохоронців Хмельниччини.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору