Рівне:

Створення та просування сайтів

В Україні розпочалося ЗНО

Україна і світ 03-чер, 2010, 12:379 prov 2 221
В Україні розпочалося ЗНО


2 червня в Україні розпочалося зовнішнє незалежне тестування. За даними директора Українського центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука, цього року участь у ЗНО візьмуть понад 430 тисяч абітурієнтів-випускників.
72% - випускники поточного навчального року, решта - випускники минулих років. Він також додав, що найстаршому учаснику тестування 64 роки.
Лікарчук поінформував, що вже сформовано 1119 пунктів тестування, а це на 861 менше, ніж торік, надруковано 1,5 млн. тестових зошитів та їхніх перекладів на мови національних меншин.
За словами Лікарчука, 2-4 червня буде проведено тест з української мови та літератури, 7 червня - з іноземних мов, 9 червня - з біології, 11 червня - з географії, 14 і 15 червня - з математики, 17 і 18 - з історії України, 21 червня - з хімії і 23 червня - з фізики.
У центрі оцінювання також прогнозують, що тести, на які зареєструвалося мало охочих, буде перевірено вже протягом кількох годин після їх закінчення, а ті, на які зареєструвалося дуже багато випускників, перевірятимуть протягом 10-14 днів.
Найбільша кількість абітурієнтів хоче проходити тестування з історії України - 329 тис. 523 людини та з математики - 264 тис. 413 людей. Найменше - з іспанської мови, 255 осіб.
За проведенням зовнішнього оцінювання будуть стежити представники громадських організацій - зареєструвалося близько 5000 громадських спостерігачів, у тому числі представники батьківських комітетів, громадянської мережі “Опора”, “Комітету виборців України”, “Комітету конституційно-правового контролю”, а також низки міжнародних організацій та ЗМІ.
Під час реєстрації абітурієнти вперше після введення в практику здачі ЗНО могли обирати мову, якою хочуть проходити тести, зокрема, йдеться про кримсько-татарську, молдовську, польську, російську, румунську, угорську. Всі запити абітурієнтів щодо надання їм тестів, перекладених однією з названих мов, в УЦОЯО обіцяли задовольнити в повному обсязі.
Порівняно з 2009 роком кількість зареєстрованих зменшилася на 28 тис. 427 осіб, що пояснюється загальним зменшенням кількості учнів загальноосвітніх навчальних закладів.
Перше незалежне оцінювання було проведено 27 квітня 2008 року.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору