Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині припинили незаконний видобуток піску

Рівненська область 07-чер, 2010, 13:169 Lobanovskiy 1 001
У Рівненському районі на території одного з фермерських господарств, угіддя якого мають статус сільськогосподарського призначення, розвернувся чималий кар’єр з видобутку піску. Щодня завантажені вщент автомобілі курсували один за одним у напрямку міста. Це й зрозуміло – попит, адже на дворі сезон ремонтів та будівництв. Пісок нині на вагу золота. Ось лише громада піддала сумніву, що видобуток законний. Районна влада їх підтримала. Міліція оперативно підключилась до перевірки. Результат вже є. За незаконний видобуток піску відносно підприємливого фермера порушено кримінальну справу.
Громадськість та районна влада обурені таким безчинством яке творилося поблизу села Рубче Рівненського району. В підтвердження цього міліціонери наприкінці травня зафіксували факт незаконного видобутку піску та затримали наповнені ним три вантажівки, які доставили на територію райвідділку міліції до з’ясування всіх обставин.
- 22 травня працівниками Рівненського райвідділу міліції зафіксували факт незаконного видобутку піску, - розповідає заступник начальника Рівненського РВ УМВС майор міліції Павло Пастушок. – Задокументовано дії одного з голів фермерських господарств, який займався цим з порушенням чинного законодавства. Державною екологічною інспекцією в Рівненській області зафіксовано і встановлено суму матеріальних збитків завданих державі, а це більше 16-ти тисяч гривень, - доповнює Павло Пастушок.
Першого червня цього року за безгосподарське використання земель порушено кримінальну справу за статтею 254 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає штраф у розмірі до 250-ти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до двох років, або з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк трьох років. Так, що невдовзі за результатами розслідування громада дізнається, яку міру покарання обрано для підприємливого фермера.

Тамара Лисенко, Михайло Мельник, ВЗГ УМВС
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору