Рівне:

Створення та просування сайтів

Крізь терни - до моря

Головна 24-чер, 2010, 12:299 prov 2 444
Крізь терни - до моря


Сезон відпусток розпочато, а разом з ним і полювання за квитками на Південь. Адже, як виявилося, придбати їх — справа не з легких. Купити заповітний квиток намагалася і кореспондентка „Провінційки”.
...Біля кас попереднього продажу — ажіотаж. Щодня сюди приходять десятки людей з надією придбати квитки на Південь, та це вдається не кожному. Таких квитків просто немає. Ось я і вирішила перевірити, чи можливо все-таки доїхати з Рівного у Крим залізницею і вирушила до каси попереднього продажу.
— Доброго дня, я б хотіла придбати квиток на потяг Ковель — Сімферополь на 10 серпня.
На що касир відповіла:
— А квитків немає...
— А на 11, 12... — продовжувала я.
— Немає, всі квитки розкуплені завчасно.
— А вони взагалі були? Їх ніколи немає... Я вже третій день сюди ходжу і чую те саме, — раптом донісся голос обуреної жінки, яка стояла за мною у черзі. Співрозмовниця розповіла, що хотіла поїхати відпочити в Одесу але ніяк не може купити квитки, адже замовити їх навіть за 45 діб до поїздки неможливо, в касі пояснюють — квитків немає.
Рівняни нарікають, що хтось їх бронює... Куди ж зникають квитки на омріяний потяг до моря? Начальник залізничного вокзалу станції “Рівне” Олександр Мулявка запевнив, що їх просто миттєво розбирають, а такої послуги, як бронювання, немає. Стовідсотково забезпечити мешканців міста квитками на потяги Ковель – Сімферополь і Ковель – Одеса залізничний вокзал Рівного неспроможний. Натомість є альтернатива виїзду на Південь через Київ.
- Зараз найпопулярнішими напрямками є Сімферополь та Одеса, - зазначив Олександр Мулявка. - А, скажімо, потягом Ковель — Сімферополь в основному добираються мешканці трьох областей: Рівненської, Волинської та Хмельницької. Охочих вирушити на Південь у цих регіонах чимало. Тому квитків і не вистачає. Тим часом, придбати їх можна не лише на залізничній станції “Рівне”, а й у будь-якій касі в Україні за 1-45 діб до дня відправлення потяга. Одна людина може купити не більше 9 квитків, щоб уникнути спекуляції. Бронювання у нас буває лише на групові замовлення, заявку на які може подати будь-хто. Ми навіть робимо знижку 20%, якщо їде більше 36 людей з Рівного в один кінець, і 30%, якщо купують квитки, скажімо, з Рівного у Сімферополь та з Сімферополя у Рівне. У нас таких замовлень багато, в основному, це діти, які вирушають до таборів, санаторіїв. Ми навіть додаткові вагони даємо у такому випадку.
У червні цього року на 2000 осіб збільшився пасажиропотік у дальньому сполученні. Ціни на квитки не підвищилися і тенденції до зростання немає. Так, з Рівного потягом Ковель – Сімферополь можна доїхати за 120 – 140 гривень плацкартом залежно від того, звичайний вагон чи підвищенної комфортності, і за 180 - у купе. До Одеси квитки коштують 117 гривень (купе) і 101 гривню (плацкарт).
Проте рівняни стверджують, що купити квитки поза чергою і навіть не за 45 діб, а раніше, можливо. Щоправда, за знайомством.
Як розповів рівнянин Віталій, він придбав квитки саме у такий спосіб.
- Після того, як до каси попереднього продажу простояв у черзі 30 хвилин і дізнався, що квитків немає, вирішив звернутися до знайомих, - розповідає Віталій. – Вони порадили людину, що може допомогти. Якимось чином квитки мені забронювали. Щоправда, обійшлася така послуга в 40 гривень за один квиток.
То куди ж зникають квитки на популярні влітку напрямки, і кому вони доступні? Відповідь напрошується сама – лише обраним. Тобто якщо маєш знайомих, що можуть вирішити це питання, на море поїдеш! А що робити всім іншим? У такому випадку можна порадити лише одне – запасатися терпінням і їхати спочатку до Києва, а звідти вже на море. Адже в столиці квитків вистачить на всіх, бо звідти у південному напрямку їде набагато більше потягів. Принаймні, в цьому запевняють на тій же “Укрзалізниці”.
Вікторія РИЧКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору