Рівне:

Створення та просування сайтів

Гонконг став ближчим…

Суспільство 24-чер, 2010, 12:409 prov 1 317
Гонконг став ближчим…


Майже місяць тому в Малих Дорогостаях Млинівського району поселилися 16 молодих іноземців-волонтерів. Не секрет, що цих юнаків і дівчат у селі зустріли дещо насторожено. І лише коли селяни з’ясували, що вони з християнської організації “Молодь з місією”, заспокоїлися.
Коли ж усе стало на свої місця, то місцеві мешканці потягнулися до молоді. Адже юнаки й дівчата займаються благодійністю, а також влаштовують театралізовані дійства, проводять ігри. Невід’ємними є й бесіди на духовну тематику.
До речі, серед волонтерів – православні, католики, лютерани, п’ятидесятники, баптисти, які приїхали з США, Канади, Норвегії, Латвії, Білорусі й навіть з Гонконгу. Мабуть, за роки існування Малих Дорогостаїв стільки закордонних гостей в одному місці в окремо взятій хатині не збиралося. Переважна більшість волонтерів – із Латвії. А хатину колегам надала наша землячка, яка плідно працює у християнській місії в Луцьку.
Схоже, що ця молодь стала своєрідною паличкою-виручалкою не тільки для місцевих жителів (яким і на городі допомагає), а й для місцевої влади. Річ у тім, що гості села взялися лагодити водопровід у місцевому дитсадку. Сільський голова Лариса Андріюк підтримує тісний контакт із помічниками, яких, як кажуть, сам Бог послав у село.
Багатьох дивує, що волонтери плати за працю не беруть. Утім, з часом малодорогостаївці з цим змирилися, бо почали всотувати у власні душі ідею благодійництва.
Хочеться сподіватися на те, що після духовних бесід із волонтерами чимало земляків шукатиме Господнє благословення у храмах та інших святинях
Наталія ПОЛЬОВА,
Млинівський район.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору