Рівне:

Створення та просування сайтів

Що потрібно, щоб вийти з кризи

Актуально 24-чер, 2010, 13:129 prov 1 577
Що потрібно, щоб вийти з кризи

Стратегії розвитку української економіки обговорювали у Рівному. Зустріч із доктором економічних наук, професором, академіком, віце-президентом академії економічних наук України, головою Асоціації платників податків Донецької області Миколою Бєлопольським відбулася у Міжнародному економіко-гуманітарному університеті імені С. Дем’янчука.
Науковець ділився зі студентами власними думками щодо того, як вивести країну із кризи.
- Для того, щоб підняти українську економіку, потрібні кардинальні зміни. По-перше, варто націоналізувати банки. Тобто повинен бути жорсткий державний контроль їх роботи. До того ж, варто зобов’язати банківські установи здійснювати довгострокове кредитування виробників і споживачів під 10% річних.
По-друге, треба у будь-який посіб зберегти наші підприємства-товаровиробники і стимулювати відкриття нових. Їх і так в Україні у порівнянні з іншими країнами дуже мало. По-третє, для промислових підприємств встановити рівень рентабельності 20%, для будівельних і сільськогосподарських - 30%. Цього достатньо, щоб вони не тільки вживали, а й отримували прибуток. Адже мільйони громадян не мають можливості придбати житло, а будівельні компанії на кожному квадратному метрі намагаються отримати прибуток 300-500%.
Також пан Бєлопольський пропонує запровадити державну монополію на лікеро-горілчані, тютюнові вироби, кольорові і чорні метали, а можливо, і на енергоносії.
А основне, що радить науковець, - кредити та інвестиції з-за кордону не проїдати, а вкладати у виробництво.
За прогнозами Миколи Бєлопольського, якщо зараз в Україні не відбудуться радикальні зміни, то в найближчі 20 – 30 років країна залишиться на таку ж рівні розвитку, як є. Залишилося їх лише втілити, а чи прислухається до цього уряд, покаже час.
Вікторія РИЧКО,Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору