Рівне:

Створення та просування сайтів

БК-93 “Пульсар” бере тайм-аут

Спорт 08-лип, 2010, 13:259 prov 1 131
БК-93 “Пульсар” бере тайм-аут


Минулого тижня у Дніпропетровську відбулося чергове засідання Асоціації баскетбольних клубів України “Суперліга”. На ньому було прийнято кілька основних рішень, одне з яких прямо стосується рівненського БК-93 “Пульсар”. На жаль, наша команда виведена із суперліги і братиме участь у вищій лізі. Щоправда колектив має пріоритетне право при повернені в елітний дивізіон. Саме з цієї причини у вівторок відбулася прес-конференція за участі Віктора Прищепи, президента БК-93 “Пульсар”, Сергія Шемосюка, головного тренера БК-93 “Пульсар” та Михайла Переверзія, старшого тренера БК-93 “Пульсар”.
Віктор Прищепа:
— На жаль, через фінансові проблеми ми не заявилися у суперлігу чемпіонату України з баскетболу. Криза залишила нас без підтримки численних спонсорів, а Рівненському “Азоту” та фірмі “Пульсар” самим подолати фінансовий “голод” неможливо. Тому довелося взяти своєрідний тайм-аут. Прикро, адже це рішення не на радість вболівальників команди. Аби не завалити справу сімнадцяти років добровільно понизилися у класі. Якщо за рік вирішимо всі проблеми, а я в це вірю, БК-93 “Пульсар” обов’язково повернеться. Ми попросили паузу. Наше прохання знайшло підтримку у всіх без виключення засновників асоціації. Навіть у тих, з якими у нас не надто дружні відносини.
Крім того давно назріла проблема — відсутність спортивного комплексу. У нас є проблеми по залу. Все, що можна було зробити, ми зробили. Якщо зараз знайдуться люди, які підставлять БК-93 “Пульсар” плече допомоги — можна буде повернутися у суперлігу нинішнього сезону.
Хочу подякувати усім, хто допомагав команді. За сімнадцять років виросло нове покоління. Це свідчить про одне — баскетбольна піраміда Рівного працює. Доказом цього буде виступ двох команд у першості України — у вищій та першій лігах. Колективи будуть складені з вихованців рівненського баскетболу.
Сергій Шемосюк:
— Не хочу зараз говорити про кадрові зміни. Всі мають статус вільних агентів і можуть підписувати контракти з любим колективом. Наприклад, Ілля Шемосюк має багато пропозицій від команд суперліги та з-за кордону. Він вирішуватиме, за кого виступатиме. Вимога батьків одна — грати в Україні. Від основного складу минулорічної команди може залишиться 2-3 спортсмени. Дублери виступатимуть у вищій лізі. Зараз команда готується. Два тижні відпочиватимуть, а потім поїдуть у Мирогощу. Після чого навчально-тренувальний збір продовжиться у Костополі чи Березному. У Дніпропетровську відбудуться молодіжі ігри України, у вересні — турнір “Дружба-2010”. А вже у жовті стартує вище ліга. Спортсмени, які гратимуть у команді першої ліги, готуватимуться у Карпатах. Незначні зміни торкнуться тренерського штабу. Старшим тренером залишиться Михайло Переверзій, якому допомагатимуть Олег Максютинський та Анатолій Колот. Старшим тренером команди першої ліги буде Анатолій Колот, якому допомагатиме Вадим Скиданов. Я залишаюся головним тренером і координуватиму роботу обох команд.
Конкретних завдань перед командами не ставиться. Та й складно буде боротися за нагороди. Головне завдання — зробити хороший фундамент для повернення у суперлігу. Хлопці будуть награватися, підвищувати свій професійний рівень. Зараз відбувається становлення нової команди.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору