Рівне:

Створення та просування сайтів

Мистецтво поза часом і простором представлене у Рівному

Актуально 08-лип, 2010, 13:449 prov 1 204
Мистецтво поза часом і простором  представлене у Рівному


Виставка робіт тернопільського художника Дмитра Стецька під назвою “Не В часі” проходить у Рівненському обласному краєзнавчому музеї. В експозиції представлено більше трьох десятків робіт автора, серед яких історичні полотна, портрети, в тому числі і автопортрет.
Назва виставки символічна, адже працює художник над вічними темами, тому й почуває себе не в часі та не у форматі. Він пише свого роду картини-ребуси, що змушують глядачів замислитися над зображеним. У більшості робіт Дмитро Стецько вибирає квадратний образ. На його думку, він виглядає більш складно і незакінчено. Таким чином, людина сама шукає ключ до розгадки. Мистецький проект “Не В часі”— це власна версія вічності тем, що існують в споконвічному позачасовому феномені, не схоплені нинішніми догмами сучасності, естетичними модними на сьогодні мірками. Автор у творенні новітнього українського мистецтва шукає ті зв’язки, що поєднують сьогоднішній час з праісторичною ментальністю народу. Пріоритетною у його творчості є національна тематика, а кожен образ несе у собі якусь загадковість та глибокий внутрішній зміст. Вічна тема високої духовності модифікувалася в біблійних сюжетах , “що символізують вічні надбання людського духу”. Тему кожної роботи автор розкриває “між землею і небом”, в просторі та часі. У своїх полотнах художник залишає власне послання глядачам та можливість роздуму над ними.
Глибоким філософським змістом наповнені не лише роботи автора, але й їх назви.
Працює Дмитро Стецько в галузі станкового та монументального малярства, скульптури і графіки. Він автор пам’ятників Іванові Франку, Катерині Рубчаковій, Василю Стусу, меморіальних дощок Миколі Лисенку, Романові Купчинському, Івану Горбачевському та Ярославу Стецьку. Нині художник відомий не лише в Україні, але й за кордоном. Зробив вагомий внесок у скарбницю національної культури краю та розвиток сучасного українського мистецтва, яскравий представник історичного живопису в Україні.
Персональні виставки художника проходили в музеях Києва, Львова, Канева, Одеси, Хмельницького, Івано-Франківська. А також у Канаді, США, Данії, Голландії, Польщі, Росії.Він учасник реставрації Тернопільського драмтеатру (1979 р.), автор понад 30 розписів, лауреат обласної премії ім. М.Бойчука, премії журналу “Образотворче мистецтво”, організатор і перший голова мистецького гурту “Хоругва”. Співорганізатор Національної Асоціації Митців (НАМ), член журі міжнародної виставки бієнале “ПАН-Україна”.
У Рівному виставка Дмитра Стецька триватиме протягом місяця у обласному краєзнавчому музеї.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору