Рівне:

Створення та просування сайтів

Рятувальники озброїлися новими човнами

Суспільство 15-лип, 2010, 10:509 prov 1 099
Два нові надувні човни отримали рівненські МНСники. Оснащені вони сучасними двигунами японського виробництва і можуть перевозити 6 людей або 900 кілограмів різноманітного вантажу. Коштують човни близько 80 тисяч гривень.
Як повідомив, інспектор ЦП ГУ МНС в Рівненській області Микола Прокопчук, нові човни будуть знаходитися на території Рівненського аварійно – рятувального загону спеціального призначення і використовуватимуться для допомоги населенню. При чому, не лише в межах Рівненської області, а в інших регіонах України.
- Новітні плавзасоби можна використовувати для порятунку потопаючих, евакуації громадян із підтоплених територій та будинків, доставки гуманітарних вантажів, - зазначив Микола Прокопчук. - Вперше можливості плавзасобів було продемонстровано населенню на одному з найбільших водосховищ області – “Хрінники”, яке розташоване в Демидівському районі. Наразі, човни повністю готові до використання. А оскільки Рівненщина належить до регіонів, які періодично потерпають від паводків і повеней, що несуть з собою значні матеріальні збитки, то вони стануть корисними у роботі.
Окрім нових надувних човнів, у кожному підрозділі МНС в Рівненській області є свої плавзасоби - катери, човни, жилети. Також “на озброєнні” в рятувальників є плаваючий транспортер, який може перевозити навіть вантажні автомобілі та більше 100 людей на своєму борту. Це свого роду “плаваючий танк”, який зараз знаходиться в Городищі.
Окрім того, кожен пожежний автомобіль нині оснащений всім необхідним обладнанням для допомоги населенню: човнами, технікою для надання допомоги при ДТП та іншим.
Вікторія РИЧКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору