Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині піротехніки МНС знешкодили під водою небезпечні боєприпаси

Кримінал 22-лип, 2010, 10:249 prov 894
На Рівненщині піротехніки МНС знешкодили  під водою небезпечні боєприпаси


Нещодавно на дні річки Стир поблизу села Пляшева Радивилівського району під час підводної риболовлі львів’янином Юрієм Стахурським був виявлений підозрілий металевий предмет схожий на артилерійський снаряд. Про свою знахідку пан Юрій відразу повідомив органи виконавчої влади. Небезпечний відрізок річки негайно взяли під охорону співробітниками Радивилівського райвідділу міліції та подали заявку на знешкодження до обласного управління МНС.
Відповідно до вимог наказу МНС України розмінування акваторій водних об’єктів та річок Рівненської області покладено на групу підводного розмінування аварійно-рятувального загону спецпризначення головного управління МНС в Хмельницькій області. Сапери групи підводного розмінування, дотримуючись усіх мір безпеки, приступили до виконання бойового завдання – обстеження вибухонебезпечного предмету та прийняття рішення щодо його знешкодження. Одягнувши спеціальний костюм, водолаз-піротехнік спустився під воду на шестиметрову глибину і долаючи стрімку течію та підводні водорості, встановив, що небезпечна знахідка являється нічим іншим, як 76 міліметровим артилерійським снарядом часів Великої Вітчизняної війни. Провівши додаткове обстеження дна річки, сапером-водолазом було виявлено ще один 76 мм артснаряд. Після ретельного огляду боєприпасів, фахівці МНС прийшли до висновку, що снаряди перебувають у бойовому стані та транспортуванню на берег не підлягають. Тому командиром групи піротехнічних робіт було прийнято рішення знешкоджувати небезпечні знахідки під водою.
Варто зазначити, що на мальовничому березі річки відпочивало чимало громадян з дітьми, тому всіх людей довелося евакуювати від місця вибуху на безпечну відстань, адже ці боєприпаси представляли реальну небезпеку, радіус ураження становив більше 400 метрів. Проте, на щастя, небезпечні знахідки було успішно знешкоджено.
Дмитро Мельник,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору