Рівне:

Створення та просування сайтів

Справжні козаченьки

Актуально 21-чер, 2007, 20:489 prov 1 560
.... Звучать козацькі литаври, б’ють барабани і під звуки пісні „Січ тут іде” учасники збору крокують до козацького табору „Волинська Січ”. Курінні рапортують кошовому про готовність куренів до участі в обласному коші. Звучить команда „струнко”, підіймається державний прапор України і всі діти, поклавши руку на серце, співають гімн.

Пошикувавши загін, вирушили в ліс, до місця, де в 1949 році в нерівному бою загинули патріоти УПА. Вшановують пам’ять загиблих, поклавши до повстанської могили ялиновий вінок, у який вплетено жовто-синю стрічку. Депутат райради М.Тхорук розповідає про події, що тут сталися, про забутих героїв.

Після обіду перед учасниками коша виступили гуртківці Гощанського РЦДЮМ, вони показали прекрасний концерт. Далі почалися змагання: „Козацькі співанки”, „Лист турецькому султану”, „Козацька вікторина”, конкурс „Козацького чуба”, конкурс кашоварів.

День другий був надзвичайно виснажливий — спека, багато спортивних змагань: козацька копанка, перетягування линви, метання списа, метання довбні, бій на кладці, лава на лаву, але всі ці змагання не завадили козаченькам зустрітися з головою Всеукраїнської дитячої організації „Козаченьки”, чемпіонкою світу з кікбоксингу Христиною Стецькою. До пізнього вечора проходили змагання, суддівська колегія щоденно оголошувала переможців в окремих видах. За ці неповні три дні діти здружилися, ближче познайомилися, пізнали радість перемог і гіркоту поразок, а головне — відчули себе справжніми козаченьками.

Віталій ГУПАЛЮК

Гоща
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору