Рівне:

Створення та просування сайтів

На Прикарпатті вилучила 2 тонни марихуани

Івано-Франківська область 18-жов, 2010, 09:059 Lobanovskiy 836
Співробітники СБ України припинили протиправну діяльність організованої злочинної групи, члени якої створили повний цикл виробництва наркотику - займалися вирощуванням, виготовленням та розповсюдженням марихуани.
Встановлено, що організатор „наркосиндикату”, мешканець Івано-Франківської області, завербував кількох місцевих селян, які під прикриттям рибоводного фермерського господарства вирощували коноплі. Наркотичне зілля вирощувалось не лише на сільгоспугіддях, а й на самовільно захопленій лісовій ділянці та приватній садибі «фермера». На території маєтку організатора ОЗУ було створено підпільну нарколабораторію.
Під час обшуку оперативники побачили приголомшливу картину: усі склади, а також численні приміщення фермерського господарства були до верху заповнені двометровими рослинами канабісу. Просторе приміщення сауни було перетворено на цех з повним циклом виробництва готового продукту.
Після відповідної обробки зловмисники фасували марихуану та підшукували дилерів різної категорії (дрібних та оптовиків) серед жителів м. Івано-Франківська і суміжних областей, незаконно збуваючи їм наркотики. Отримані від протиправної діяльності кошти розподілялись між членами ОЗУ.
У ході проведення спеціальної операції затримано причетних до протиправного бізнесу, в тому числі і його організатора. Виявлено та вилучено майже 2 тонни марихуани, 2 одиниці вогнепальної зброї (АКМ-С, обріз) та 157 набоїв.
Службою безпеки України стосовно затриманих порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.28, ч.2 ст.310 (незаконний посів або незаконне вирощування конопель за попередньою змовою групою осіб з метою збуту) та ч.3 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, вчинені за попередньою змовою організованою групою) КК України. Вказані статті закону, передбачають покарання з позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна.


Прес-центр СБ України
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору