Рівне:

Створення та просування сайтів

Капкан для ґвалтівників

Про це 07-чер, 2007, 18:409 prov 1 625
Пристрій під назвою Rapex жінка вставляє у піхву, якщо почуває небезпеку зґвалтування. — Маленькі зубчики впиваються в голівку члена ґвалтівника, — розповідає винахідниця Сонет Елерс.

Після втрати ерекції зубці можна вийняти тільки хірургічним шляхом, заявила Елерс в інтерв’ю агентству Sapa напередодні демонстрації пристрою в Кляйнмонді, недалеко від Кейптауна.

Лікарі будуть повідомляти про такі факти поліцію так, як вони це роблять при вогнепальних пораненнях. У такий спосіб ґвалтівник буде арештований.

—Пристрій змусить чоловіків гарненько подумати, перш ніж щось починати, — говорить Сонет про свій винахід.

Провівши дослідження щодо зґвалтувань, Елерс звернулася до інженера і конструктора, які запропонували даний пристрій з поліуретану.

Спочатку пристрій було протестовано на макетах, а потім запропоновано жінкам-добровольцям для випробування.

Виробництво пристрою ще не почалося, але Елерс сподівається, що згодом він буде продаватися в аптеках поряд з презервативами.

Представниця організації з захисту прав жінок Керрі Шелвер заявила, що її організація не пропагує впровадження такого пристрою, однак розуміє, що він був розроблений як реакція на розпач, який відчувають жінки, котрі стали жертвами ґвалтівників. Вона відзначила, що велику кількість зґвалтувань чинять знайомі жінкам чоловіки, і жінки навряд чи будуть використовувати пристрій у таких випадках.

На думку Шелвер, треба приділяти більше уваги підвищенню ефективності системи покарань за злочини. Правозахисники також вказують на те, що пристрій може бути використаний навмисно. Наприклад, у випадку фальшивого звинувачення у зґвалтуванні, це суттєво ускладнить становище обвинувачуваного та роботу захисту.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору