Рівне:

Створення та просування сайтів

Саморобний вогнепальний пристрій став причиною смерті пенсіонера

Рівненська область 29-лют, 2012, 18:299 prov 1 076
Не стали на пересторозі 66-річному мешканцю Костополя Рівненської області застереження, які регулярно друкуються на сторінках місцевих засобів масової інформації про добровільну здачу вогнепальної зброї. Бо саморобний пристрій для стрільби він не просто зберігав у себе дома, а й надійно приховав його від стороннього ока, адже навіть рідні Олега не знали про існування даного пристрою.
Практика свідчить, що жарти зі зброєю недоречні, її власники наражаються на небезпеку самі та ставлять під загрозу життя і здоров'я інших людей. Так, 20 лютого до чергової частини Костопільського РВ надійшло повідомлення від 62-річної Надії, що вона виявила вдома тіло свого чоловіка.
На місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група Костопільського РВ УМВС України в Рівненській області. Перед правоохоронцями постала страшна картина – в підсобному дерев’яному приміщенні лежав закривавлений чоловік. Як згодом з’ясували оперативники, причиною смерті стало необережне поводження із саморобним пристроєм, пристосованим для стрільби. Згідно з висновками суд-медексперта, куля влучила у праву сторону грудей і застрягла в легенях — внаслідок чого чоловік помер раптово.
Загиблого доставили в морг Костопільської ЦРЛ, а металевий предмет травмуючої дії, від якого загинув костопільчанин, направлено на дослідження до НДЕКЦ при УМВС для підтвердження того, що це є вогнепальна зброя, виготовлена в кустарних умовах, — зазначив старший слідчий Костопільського РВ УМВС України в Рівненській області Роман Максимчук.
Цей прикрий випадок є прикладом того, як необдумані вчинки деяких громадян ставлять під загрозу не тільки їхні життя, але і життя та здоров`я рідних, близьких та сусідів.
Працівники міліції вже вкотре звертаються до всіх мешканців області з проханням добровільно здати зброю та вибухівку, боєприпаси та інші вибухонебезпечні предмети, що зберігаються у них.
А якщо ви стали свідком, чи можливо володієте інформацією про незаконне зберігання зброї та вибухівки іншими громадянами – подумайте про свою безпеку, безпеку рідних та близьких і повідомте про це правоохоронців за номером телефону «102».
Варто пам`ятати, що звільняється від кримінальної відповідальності та особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої. Проте, згідно зі статтею 263 Кримінального кодексу України «Носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу» караються позбавленням волі на строк до п'яти років.
Вікторія КОРНЮША, Костопільський РВ УМВС .
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору