Рівне:

Створення та просування сайтів

Гомосексуалістами народжуються чи стають?

Про це 07-чер, 2007, 18:409 prov 1 710
Торік учителька викликала матір близнюків, щоб сказати їй, що Патрік ставить однокласників у незручне положення, наполягаючи на тому, що він дівчинка, а не хлопчик. Поговоривши з психологом, мама з’ясувала, що така поведінка має наукову назву: chіldhood gender nonconformіty — дитинство, що не відповідає своїй статі (CGN). Існують численні дослідження цього феномену, відповідно до яких 75% дітей, які страждають CGN, стають гомосексуалістами або бісексуалами, коли виростають.

Якщо це правда, чому тоді один близнюк виявляє жіночі схильності і риси гея, а інший виростає гетеросексуалом? Фрейд стверджував, що гомосексуальность породжується навколишнім середовищем і є наслідком батьківського виховання, зайвої турботи й опіки матері. Але у випадку двох близнюків мати й отримане виховання в обох однакові. Новітні теорії останнього десятиліття ґрунтуються на протилежній гіпотезі, вважаючи основою генетичний характер гомосексуальності. У 1993 році був відкритий так званий “ген Гея” — хромосома Xq28, і проведені дослідження з кількості нейронів у гіпоталамусі (зона мозку, що контролює сексуальну сферу): у гетеросексуалів їх виявилося у два рази більше, ніж у геїв. Але близнюки Патрік і Томас одержали ідентичну генетичну спадщину. Так чому ж у них різна сексуальна орієнтація?

Остаточної відповіді поки не знайдено, але наукові пізнання в цій сфері розширюються гігантськими темпами завдяки п’ятирічному дослідженню братів, проведеному в Сполучених Штатах із залученням 5 тисяч осіб, гомо- і гетеросексуалів, і революційним дослідженням у Швеції, Австрії й інших європейських країнах. Починає поступово втрачати позиції стара теза Фрейда про гомосексуальність, що формується під впливом навколишнього середовища й умов виховання, нові докази посилюють важливість генетичних і біологічних факторів у розвитку того чи іншого типу сексуальних переваг.

Що стосується конкретно Патріка і Томаса, то експерти думають, що розбіжності виникли ще в утробі матері в період вагітності. Патрік міг пережити стрес через своє місце розташування в матці — через особливості притоку крові або через інші фактори, непідконтрольні матері.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору