Рівне:

Створення та просування сайтів

Матір-героїня довела дитину до смерті

Кримінал 24-кві, 2008, 13:029 prov 2 026
Тепер із таким заохоченням доведеться зачекати. За словами правоохоронців, у цій справі дуже багато питань. Прізвище багатодітної родини з етичних міркувань не називають. Утім, цю сім’ю у Бердичеві знають добре.
Жінка опікувалася дванадцятьма дітьми. Сільський голова, який готував заохочення, помітив, що одного члена сім’ї не вистачає — 14-річної Даринки. Про місце знаходження дівчинки мати мовчала.
Правоохоронці вирішили з’ясувати ситуацію. Мати таки розповіла, що чотири роки тому донька померла. Про це ніхто не знав.
Ігор Денисенко, прокурор міста Бердичева, розповідає, що дівчинка помирала, коли мати була з іншими дітьми в селі. Мати злякалася і поховала разом із іншою донькою неподалік місця проживання. Фактично на смітнику.
Мати дівчинки:
— Померла вона я навіть сама не знаю як. Не звернулися завчасно за допомогою. В неї якісь нариви були. Не думали, що все так серйозно...
Бездоганна характеристика матері покійної дівчинки не давала приводу сумнівам. Якби не один факт. У минулому жінку судили за побиття цієї ж таки доньки. Крім цього, є й інші нюанси, які непокоять слідчих: чому матір поховала дитя таємно? Чому чотири роки не повідомляла про це? Мало того, дитина була мертвою і в той же час числилася у школі. Переводилася із класу в клас. Табелювалася.
За словами прокурора, поки що порушили кримінальну справу за недбале виконання службових обов’язків освітянами. Натомість, у навчальному закладі, де виховувалася дівчинка, переконують, що не мали підстав не довіряти жінці.
За словами матері Даринки, вона зуміла перевести небіжчицю до іншої школи. Решта дітей про смерть сестри навіть не здогадувалася. Донедавна думали, що вона у психіатричній лікарні.
Коли ця історія дійде логічного кінця, не знають навіть слідчі. Постійно з’являються нові факти. Наприклад, стало відомо, що у багатодітній родині стало іще на одну дівчинку менше. Телефоном її мати запевнила, що небога у батька.
Утім, у районній адміністрації повідомили, що дівчинка у притулку. В такий спосіб дитину ізолювали через надмірну жорстокість із боку матері.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору