Рівне:

Створення та просування сайтів

Без золотого матчу

Спорт 04-лис, 2010, 13:059 Lobanovskiy 984
До останнього туру тримав у напрузі учасників та вболівальників чемпіонат області з футболу у першій лізі.


Заключні матчі визначили переможця та призерів. Рівненський „Хімік” по чемпіонськи завершив змагання, вигравши на виїзді команду „Гоща-АМАКО”. Враженнями про нинішній сезон ділиться голова Рівненської обласної федерації футболу Володимир Поліщук:
— Хочу почати з того, що сезон ми раз почали у складних умовах. Формування бюджету вплинуло на формування команд. На жаль, з цих причин довелося зменшити їх кількість у першій та другій лігах з 12 до 10. Приємно, що на якість змагань це не вплинуло. Чемпіонат у першій лізі пройшов у напруженій та цікавій боротьбі. За перемогу змагалися до останніх турів 5-6 команд. Про непередбачуваність свідчить те, що чемпіон визначився в останньому турі. Ми вже очікували на „золотий матч”, але знову обійшлося без нього.
„Хімік” цілком заслужено став переможцем. У другому колі команда здобула вісім перемог і в одному матчі зіграла внічию. Приємно, що на “Рівнеазоті” повернулися обличчям до команди, що дало свої плоди. Оржівський „ОДЕК” фінішував на другому місці. Підніжку їм поставив сарненський „Маяк”, який вдома здолав оржівців, забивши гол на останніх хвилинах. На такій результат вплинули виступи „ОДЕКа” в чемпіонаті та Кубку України серед аматорів. Сарненський „Маяк” — потужна команда, однак вона втратила шанси на чемпіонство після непотрібного зриву на старті другого кола. В Сарнах піклуються про команду, добре працюють з молоддю. „Гоща-АМАКО”, найбезкомпромісніша команда (нуль нічиїх), в останньому турі поступилася чемпіону, і бронза вислизнула з рук. В районі серйозний підхід до команд. Якби ще довели до належного стану стадіон — взагалі було добре. Минулорічний чемпіон, рівненська „Славія”, не змогла захистити свій титул. Команда вікова, тож пристойному рівні пройти увесь шлях їй не вдалося. Як негатив відмічу велику кількість конфліктів з суддями. Невдало виступив кузнецовський „Ізотоп-РАЕС” — сьоме місце не для нього. Чому так сталося — невідомо. „Енергія”з Володимирця молода команда закріпилася і в першій лізі. Березнівський „Случ” на початку сезону спробував боротися. Відчувши, що це йому не вдасться, відмовився від приїжджих гравців і зосередився на вихованні своїх. Невдахами сезону стали радивилівський „Сокіл” та здолбунівський „Волинь-Цемент”. „Сокіл” — молода команда. Створює багато небезпечних моментів, а реалізовує мало. Не вистачає досвіду. Проте у центральній для себе грі у Здолбунові гравці змогли на останній хвилині зрівняти рахунок. Радивилів залишається у першій лізі, адже „Сокіл” з Садового відмовився від перехідних матчів. „Волинь-Цемент” з незрозумілих причин виступив так погано. Команда з такими традиціями залишає першу лігу. Сподіваюся, що молоде покоління поверне команду у вищий дивізіон. Та й перспективи є — друге місце у чемпіонаті серед юнаків це доводить.
У другій лізі “РОКО-Городок” з першого турів захопив лідерство і не віддав його нікому. Крім першого місця, переможець отримав право виступати у першій лізі області. На другому фінішував “Сокіл” з Садового (33 пунктів). Третє місце здобув рівненський “Водник”
— Чи були нарікання на суддівство?
— Приємно, що не було грубих помилок арбітрів, які вплинули б на результат матчів. Були певні скарги від команд. Але хочу навести слова П’єрлуїджі Колліни — гравцям ви даєте право на помилки, а суддям — ні. Звичайно — були помилки. Але упередженості арбітрів до команд не було.
— Чи можете назвати прізвища молодих гравців, які „засвітилися” в нинішньому сезоні?
— На жаль, їх немає. Бачу в цьому дві причини: у нас відсутня піраміда, на вершину якої намагалися потрапити молоді футболісти („Верес” на сьогодні такою командою не є) і по-друге, перспективних гравців у юному віці намагаються забрати з області. Немає вершечка піраміди — марна справа виховувати „зірочок”. Виходить, що хлопці грають у своє задоволення.
Кращими бомбардирами в обох лігах стали представники переможців. По сімнадцять м’ячів забили Віктор Газицький (“Хімік”) та Сергій Романчук (“РОКО-Городок”).
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору