Рівне:

Створення та просування сайтів

Рада Європи вимагає виконання рішень судів

Україна і світ 09-гру, 2010, 11:589 Lobanovskiy 1 148
Комітет міністрів Ради Європи рішуче закликає Україну забезпечити виконання судових рішень українських судів, ухвалених проти держави або її органів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться в резолюції Комітету міністрів, прийнятій на засіданні 30 листопада, текст якої опублікований на офіційному сайті Ради Європи.
У своєму документі Комітет міністрів відзначив, що Європейський суд з прав людини практично в 400 своїх рішеннях знайшов порушення щодо невиконання або затримок з виконання представниками державної влади України рішень українських судів на користь позивачів.
При цьому в резолюції нагадується, що в рішенні Європейського суду з прав людини від 15 жовтня 2009 року у справі «Юрій Іванов проти України», зокрема, наголошувалася необхідність реформ українського законодавства й адміністративної практики для їх приведення відповідно до вимоги статті 46 Конвенції прав людини. У цьому ж рішенні зазначалося, що відповідні реформи мають бути проведені не пізніше, ніж упродовж року з моменту набрання рішення чинності - тобто не пізніше ніж 15 січня 2011 року. Крім того, суд пропонував Україні врегулювати відповідно до проведеної реформи всі спори з громадянами, які вже звернулися через невиконання рішень місцевих судів до Європейського суду з прав людини.
У резолюції Комітету міністрів наголошується, що українська сторона під час засідання 30 листопада цього року повідомила про те, що в Україні підготовлено проект закону про забезпечення виконання судових рішень, за які відповідальна держава. Разом з тим у резолюції також вказано, що жодних деталей щодо змісту цього проекту закону, а також можливої дати його ухвалення представлено не було.
«(Рада міністрів – УНІАН) рішуче закликає ще раз українську владу на вищому політичному рівні дотримати своїх зобов`язань з розв’язання проблеми невиконання рішень внутрішніх судів і схвалити в пріоритетному порядку специфічні реформи в українському законодавстві і адміністративній практиці», - написано в резолюції.
При цьому Рада міністрів «твердо попросила» українську владу врегулювати в індивідуальному порядку всі випадки невиконання рішень внутрішніх судів з позивачами, що вже звернулися до Європейського суду з прав людини.
Комітет міністрів також вирішив ще раз повернутися до розгляду цього питання на своєму засіданні в березні наступного року.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору