Рівне:

Створення та просування сайтів

ЧАЕС припинила будівництво сховища відпрацьованого ядерного палива

Україна і світ 23-кві, 2008, 21:089 Lobanovskiy 1 258
Як говориться в повідомленні, розміщеному на офіційному сайті ЧАЕС, 23 квітня цього року контракт припинив свою дію. Домовленість про це була досягнута як частина світової угоди щодо фінансових і перехідних положень, прийнятних для обох сторін, і донорського співтовариства. Сторони домовилися про збереження конфіденційності щодо умов врегулювання.

Днями Міністерство України з питань надзвичайних ситуацій почало підготовку нового тендера з будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива (СВЯП).

Уряд відмовився від співробітництва з французькою компанією «Frаmаtоmе» що дотепер займалася цим проектом на Чорнобильській АЕС. На сьогодні у будівництво вкладено близько 56 мільйонів євро. У представництві компанії «Framatome» в Україні повідомили про те, що жодних заяв ні з боку замовника, ні з боку Євробанку, через який відбувається фінансування, не надходило.

Нагадаємо, у 1999 році ЧАЕС і консорціум під керуванням компанії «Framatome» (зараз – «AREVA NP») підписали контракт на будівництво тимчасового сховища відпрацьованого ядерного палива (СВЯП). Цей проект фінансується з рахунку ядерної безпеки, адміністратором якого є Європейський банк реконструкції і розвитку, зазначається в повідомленні.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору