Рівне:

Створення та просування сайтів

Порушено 63 кримінальні справи щодо розкрадання коштів ЧАЕС

Україна і світ 28-кві, 2005, 14:219 prov 1 249
За даними Генеральної прокуратури, державі нанесено збитків більше, ніж на 14 млн. доларів, а постраждалих унаслідок аварії на ЧАЕС і ліквідаторів у кінцевому рахунку “обікрали” на 170 млн. доларів.
“Викрито безпрецедентне розкрадання об’єктів чорнобильської зони”, – повідомила заступник генерального прокурора Тетяна Корнякова.
За її словами, упродовж двох років кошти, призначені для будівництва об’єкту “Укриття”, що споруджено над четвертим аварійним блоком станції, розкрадали комерційні фірми.
За словами пані Корнякової, оновлений об’єкт “Укриття”, що мали ввести в експлуатацію торік, “у кращому випадку побудують через два роки”.
Будівництво “Укриття” було завершено восени 1986 року. Термін його гарантованої експлуатації минає в 2006 році. Під саркофагом міститься близько 200 тонн ядерного палива. Учені раніше заявляли, що стурбовані станом цього об’єкту.
Тим часом у керівництві станції повідомили, що ЧАЕС загрожує енергетична блокада. Заборгованість держпідприємству “Чорнобильська АЕС” складає близько 6 млн. доларів.
Виділення коштів для ЧАЕС на 2005 рік передбачено зі спеціального фонду, що має формуватися за рахунок відрахувань Національної акціонерної енергогенеруючої компанії “Енергоатом”. До сьогоднішнього дня уряд не розробив порядку наповнення цього фонду, а без цього документу кошти не переказуватимуться.
Керівництво станції надіслало листа з інформацією про поточну ситуацію до Мінпаливенерго, Мінфіну та уряду України.
Персонал станції продовжує забезпечувати роботу систем життєзабезпечення енергоблоків і об’єктів промислового майданчика, ядерну і радіаційну безпеку, ведення технологічних процесів, пов’язаних із підтриманням в безпечному стані енергоблоків і самого об’єкту “Укриття” над зруйнованим четвертим блоком.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору