Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 24-кві, 2008, 10:489 prov 1 254
В Україні подорожчають риба й морепродукти
Ріст курсу євро змушує деяких імпортерів морепродуктів шукати можливості для переходу із зони євро в доларову. Більшість же компаній підвищать ціни у квітні-травні. За словами виконавчого директора компанії Агама-Трейд В’ячеслава Хорева, через підвищення курсу євро вітчизняним постачальникам морепродуктів стає невигідно реалізовувати продукти без врахування курсової різниці. Ця ж причина змушує компанії переглядати ціни.
– Уже зараз ми прогнозуємо, що у квітні-травні ціни на основний морепродукт – креветку – можуть збільшитися на 10-15%, – сказав Хорєв.
Помітимо, підвищення торкнеться не тільки морепродуктів, але й риби. Голова правління СП Українська східна рибна компанія Олег Лущік прогнозує підвищення цін на рибну продукцію на 10-15%. Подорожчають у першу чергу скумбрія, горбуша, оселедець і лососеві.

Черновецкий напише Сповідь мера
Мер Києва Леонід Черновецький вирішив написати книгу „Сповідь мера” про свою роботу в Київській міській раді. Також у цій книзі він має намір описати проблеми, на які наштовхувався під час своєї роботи. Він вважає, що йому є про що написати, особливо якщо пригадати кумедні випадки.
Про один із таких випадків Черновецький нагадав журналістам, коли під час сесії Київради його за палець укусив депутат Верховної Ради від Блоку Юлії Тимошенко
Нагадаємо, Верховна Рада призначила позачергові вибори мера Києва і Київради, проведення яких заплановане на 25 травня.

Француз виграв у лотерею майже 60 мільйонів євро
Найбільший виграш – 58 млн. 367 тис. 681 євро – випав у Франції на долю людини, яка змогла вгадати всі сім цифр, визначених під час чергового тиражу «Лото мільйон». Володар виграшу став єдиною людиною, якій вдалося правильно визначити всі сім цифр. Цей виграш зайняв в історії лотереї, що існує з 2004 року, третю сходинку в рейтингу найбільших виплат гравцям.

Ford має намір побудувати завод в Україні
Компанія Ford Motor вивчає можливість будівництва заводу в Україні. Як повідомили в Мінпромполітики, у відомстві пройшли переговори з цього питання з керівництвом компанії.
У міністерстві запропонували компанії Ford, яка нещодавно купила завод у Румунії, задіювати українські підприємства у виготовленні комплектуючих для автомобілів, які там збиратимуться. Надалі, коли вже буде налагоджено виробництво комплектуючих, можна буде говорити про будівництво заводу в Україні.
Як майданчик для такого заводу Мінпромполітики може запропонувати одне з підприємств ВПК, що володіє необхідною транспортною інфраструктурою і виробничі потужності якого на цей час не використовуються у великих обсягах.

На Харківщині ліцеїсти дихали парами ртуті двадцять років
У складських приміщеннях Барвінківського професійного аграрного ліцею (Харківська область) виявили три кілограми ртуті. Як повідомили у прес-службі Головного управління МНС у Харківській області, ртуть знайшли на складі, що знаходиться за 200 м від навчальних корпусіві.
Працівники аварійно-рятувального загону, які виїжджали на виклик, зібрали небезпечний метал. Після вилучення ртуті фахівці провели демеркуризацію. За словами заступника директора ліцею з господарської частини, який виявив ртуть, вона потрапила на склад з устаткуванням, придбаним ще у 80-х роках. Ртуть зберігалася у гумовій ємкості, яка з часом стала непридатною.

У США народилося четверо унікальних близнят
У Балтиморському медичному центрі в США народилися чотири унікальні близнюки: три з них ідентичні, а четвертий – зовсім не схожий на інших. Близнюки з’явилися на світ завдяки кесаревому розтину на 11 тижнів раніше терміну. Зараз малята почувають себе чудово.
Унікальних близнюків народила 32-річна американка Аманда Преліч, якій імплантували два запліднені ембріони, один із них поділився після цього двічі. Фахівці зазначають, що такі діти (три близнюки з однаковим набором генів + один) народжуються вкрай рідко. Тільки в США таких випадків зафіксовано менше 100.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору