Рівне:

Створення та просування сайтів

Подорожчають автомобілі

Україна і світ 06-лип, 2006, 10:039 prov 933
В Україні з 1 липня, у зв`язку з переходом на екологічні норми Євро-2, заборонено продаж і реєстрацію автомобілів з карбюраторними, а також інжекторними двигунами без каталітичних нейтралізаторів відпрацьованих газів (каталізаторів) – Євро-2, що не відповідають нормі.
Це положення закріплене в Законі України “Про деякі питання ввезення на митну територію України транспортних засобів” (№2739-IV від 6 липня 2005 року), відповідна стаття якого набрала чинності з 1 липня.
Під цю категорію підпадають карбюраторні автомобілі ВАЗ, ЗАЗ, ГАЗ. Автодилери заздалегідь знали про майбутню заборону, тому постаралися розпродати всі карбюраторні автомобілі до 1 липня.
За оцінками експертів, перехід на екологічні норми Євро-2 спричинить подорожчання “масових” автомобілів в Україні, розрахованих на покупця з невисоким рівнем доходів: ВАЗу — на 500 дол., запорізьких — “Таврії”, “Славути” — на 400 дол., Lanos і Sens — на 200 доларів.
Як повідомляло УНІАН, наприкінці травня найбільший в Україні виробник легкових автомобілів ЗАТ “Запорізький автомобілебудівний завод” (ЗАЗ, Запоріжжя) повністю перейшов на виробництво автомобілів з двигунами, які відповідають нормі Євро-2.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору