Рівне:

Створення та просування сайтів

ДАІ спростувала повернення техогляду

Актуально 10-лют, 2012, 11:429 prov 1 049
ДАІ спростувала інформацію про те, що в Україну повернеться техогляд для всіх юридичних осіб, що з'явилася в ЗМІ. Про це повідомили в прес-службі відомства.
Міліціонери пояснили, що одне з основних положень закону про скасування техогляду - це те, що в Україні в цілому не підлягають обов'язковому контролю легкові автомобілі, причепи й мототранспортні засоби, які не використовуються з метою одержання прибутку.
У ДАІ нагадали при цьому, що для інших транспортних засобів була встановлено таку періодичність обов'язкового технічного контролю:
- для легкових автомобілів, які використовуються з метою одержання прибутку, вантажних автомобілів незалежно від форми власності вантажопідйомністю до 3,5 тонни, причепів до них зі строком експлуатації більш ніж два роки - кожних два роки;
- для вантажних автомобілів вантажопідйомністю більш як 3,5 тонни, причепів до них і автомобілів таксі незалежно від строку експлуатації - щорічно;
- для автобусів і спеціалізованих транспортних засобів, що перевозять небезпечні вантажі, незалежно від строку експлуатації - двічі за рік.
У МВС підкреслили, що порядок проведення техогляду й обсяги перевірки технічного стану авто визначаються урядом.
Нагадаємо, закон про скасування обов'язковго техогляду приватних автотомобілів був прийнятий улітку минулого року. Анатолій Могильов, який на той час займав посаду міністра внутрішніх справ заявив, що через цей закон ДАІ недоотримає 500 мільйонів гривень щороку, й тому уряд повиннен знайти кошти для компенсації цих втрат.
ukranews.com
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору