Рівне:

Створення та просування сайтів

Небезпечні гуртожитки Житомирщини

Житомирська область 21-бер, 2011, 10:589 Lobanovskiy 917
Днями інспекторами з нагляду у сфері пожежної безпеки спільно з представниками центру зв’язків з громадськістю УМНС України в Житомирській області були проведені рейдові перевірки гуртожитків обласного центру.
Всього у Житомирі налічується понад 40 гуртожитків, за останні роки деякі з них отримали статуси житлових будинків. При обстеженні протипожежного стану гуртожитків виявлено понад 1200 порушень вимог пожежної безпеки. Залишаються не обладнаними автоматичними установками пожежної сигналізації, оповіщення людей про пожежу 12 об’єктів. В більшості з них всі вогнегасники знаходять разом на першому поверсі закриті в шафі чи коморі на ключ. Як стало відомо, із пожежних рукавів виходить чудова упряж для коней, тому і їх завбачливі коменданти ховають подалі від людського ока.
Пройшлися і по кімнатах. Працівники МНС запитували молодь про інструктажі, знання порядку дій у разі пожежі. Хлопці і дівчата всіма силами намагалися не підвести своїх керівників. Без вагань називали куди телефонувати, але з великим зусиллям згадували, де знаходиться найближчий вогнегасник.
Висновок такий: у власників гуртожитків на повноцінне забезпечення пожежної безпеки не вистачає коштів. А низький рівень культури безпеки українського суспільства суттєвим чином і зумовлює неприпустимо високий ризик виникнення надзвичайних подій.

Управління МНС в Житомирській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору