Рівне:

Створення та просування сайтів

Біль у ніжках

Здоровя 10-травня, 2007, 17:469 prov 4 967
Людмилу до Києва привела хвороба 4-річної доньки. Дитина ночами не могла спати, плакала, скаржилася, що у неї болить животик. До того ж боліли ніжки, тому дівчинка не могла радісно побігати надворі, як її однолітки. Була іще одна проблема — цукровий діабет, вміст цукру в крові дитини сягнув рівня 20 одиниць. На щастя, мати пам’ятала, коли в її дитини розпочалися усі ці проблеми, — після того, як півторарічна дівчинка з розмаху впала...

— Приїхати до Києва нас переконав родич, який свого часу страждав від болю в ногах, — розповідає Людмила. — Пройшовши два роки тому корекцію хребта у київського мануального терапевта Василя Базилюка, він як на світ народився. Тож мали велику надію, що лікар допоможе й нашій маленькій.

За розповідями молодої матері, дівчинка сприйняла сеанс мануальної терапії дуже спокійно, як мишка. Її не злякав і той хрускіт у хребті, який почувся тричі, коли зрушені при падінні хребці врешті стали на свої місця. Інтуїтивно вона пройнялася великою довірою до лікаря. А коли процедуру було закінчено, сіла до нього на руки й з вдячністю пригорнулася, як до найріднішої людини.

— Тієї ночі донька вперше міцно спала, — згадує Людмила. — Вранці прокинулася близько 10 години. Ми дуже раді, що дитина вже не скаржиться на животик, може багато ходити, бігати — жодного болю в ніжках!

Ці слова матері малої пацієнтки були, мов єлей на душу мануального терапевта, бо кожне зцілення для нього — це велике свято. Та справжній сюрприз чекав попереду. Згодом Людмила подзвонила і повідомила радісну звістку. Аналізи показали: рівень цукру в крові дівчинки знизився!

Василь Базилюк аналізує ситуацію:

— У дівчинки були зрушені з місця три хребці у ділянці попереку. Нижні перетискали нервові волокна, які йшли до ніг, тому у дитини боліли ноги. А верхній защемив нерв, який пролягав до шлунка та підшлункової залози, звідси — біль у шлунку та високий рівень цукру — сигнал про патологію підшлункової.

Ода хребтові

Люди літнього віку часто скаржаться на біль у ногах. Мануальний терапевт Василь Базилюк певен, що у більшості випадків причиною цього є защемлення нервових волокон між хребцями. З хребта у куприк виходить 128 нервів, 64 іде в ліву ногу, 64 — в праву.

— До того ж у підошви тягнуться нервові волокна від усіх органів людського організму, — пояснює пан Василь. — Мабуть, помічали, що дорослі ледь крадуться галькою босоніж до моря, в той час, як діти залюбки бігають по камінню. Чому? Доросла людина має зрушення в хребті, різноманітні хвороби, які віддають болем у підошвах. Часто люди не вміють піднімати важкі речі, тому й трапляються випадання дисків хребта. А треба брати приклад зі штангістів — піднімати щось тяжке слід, ледь присідаючи, щоб навантаження на хребет розподілялося рівномірно.

За неправильного харчування хребет здатний зашлаковуватися. Завдання мануального терапевта — відчути патологічні місця, вправити хребці, роз’єднати їх, щоб не зрослися попарно. Таке іноді трапляється у людей з високою мірою зашлакованості організму, які ведуть сидячий спосіб життя.

По завершенні процедури корекції хребта лікар народної медицини радить тиждень не користуватися ванною, лише душем, щоб хребет повністю зміцнів. У ванні хребет розпарюється, тому зразу після сеансу можуть випадати диски. До речі, в цьому плані зі спиною жартувати не можна. Василь Базилюк розповів про молоду жінку, у якої після народження дитини почала боліти спина. Одного разу, незважаючи на невщухаючий біль, вона вирішила попаритися у ванні. Коли виходила з ванни, з хворого хребта вискочив диск, і жінка, мов паралізована, шубовснула назад у воду. Чоловік витяг дружину з води, поклав на ліжко. Нерухому її й застав пан Василь. 15 хвилин обережно стягував її на підлогу, а коли вправив диски, жінка підвелася і пішла своїми ногами...

— Не боїтеся виправляти хребет?

— Ні, страху немає жодного. Якщо мануальний терапевт має страх, це означає, що йому цим ділом не можна займатися, бо він не має відчуття в руках і може нашкодити пацієнтові. А хребет — це основа людини. Це не лише кістяк, а й басейн для циркуляції енергії Космосу. Якщо хребет має патології, чакри у людини працюють з перебоями, а то й взагалі закриваються.

Якщо я почну хворіти, то мої пацієнти повмирають

Це твердження декому може здатися занадто пафосним, але воно таки правдиве. Здебільшого до лікаря Базилюка звертаються тяжкі хворі, яким уже добре «допекло». Тому, щоб бути спроможним допомогти цим людям, лікарю насамперед самому треба бути в формі, бо у хворого мануальника не може бути цілющої енергії в руках.

— Тепер, щоб вижити, треба багато знати, — каже він. — Овочі й фрукти купую лише в сезон їхнього дозрівання на городі чи баштані, так, кавуни — лише з кінця вересня, і то невеликі — до 5 кг, бо у перших кавунах — 45% нітратів. Свинини, яловичини, ковбас не вживаю. Дотримуюся правила мудрих: м’ясо можна їсти лише з тих тварин, які мають масу, меншу за масу людини, — курей, індиків, кролів, поросят, телят, і звичайно, рибу, креветки, раки тощо. А от м’ясо з дорослої свині чи бика людині «не по зубах». У моєму раціоні немає вершкового масла, цукру, білого хліба та макаронних виробів, картоплю їм лише в супі. Натомість вживаю олії, мед, соєвий чи висівковий хліб, який виготовляється з верхньої частини зерна. Щодня з’їдаю шматочок сала, люблю каші, заправлені олією та соєвим соусом, супи з курятиною чи рибою без засмажки, салати. Їм маленькими порціями, щоб не переїдати.

Лікар радить не запивати їжу. Виняток становить вино, яке сприяє травленню. Шлунковий сік, пояснює, якщо розводиться чаєм чи соком, уже не здатен повноцінно розщеплювати тверду їжу на складники. Перебуваючи тривалий час у теплому середовищі людського організму, вона починає псуватися. І поки пройде 5-5,5 м тонкої кишки та 2 м товстої, у значному відсотку стає токсичною.

А от орлам-стерв’ятникам та яструбам пощастило більше. Природа їм «дала» дуже короткий кишківник, у якому зовсім немає товстої кишки, тому м’ясо мертвих тварин, яке вони їдять, не завдає їм шкоди. Вони живуть 70 років! А людина їсть стерильну їжу і в 30 років уже хворіє. А щоб такого не було, слід щотижня чистити товсту кишку — цей своєрідний сміттєзбірник організму.

У пана Василя є ще одне кредо, про яке, мабуть, треба було сказати передусім, — робити людям добро.

— Навіть якщо тобі зробили зле, віддяч добром — і ти залишишся чистим.

Як схуднути

Повноту зумовлюють шлаки у товстій кишці, тому щоб схуднути, передусім потрібно почистити кишківник. Існує думка, що люди можуть мати надмірний апетит і повніти через те, що їжа для них — це спосіб «погашення» депресії. Але сама депресія полягає у зашлакованості організму, тому все одно доведеться його почистити. Перегляньте свій щоденний раціон. Відмовтеся від цукру, бо він містить найбільше вуглеводів. А в організмі цукор майже стовідсотково перетворюється в жир.

Тому не дивуйтеся, чому повніє та людина, яка нічого не їсть протягом дня, лише випиває 5 чашок чаю з цукром. А от мед — зовсім інший продукт, у ньому вуглеводів у п’ять разів менше, ніж у цукрі. Людям, схильним до повноти, також не можна їсти бананів, які містять багато вуглеводів, білого хліба, макаронних виробів.

Печінка — фільтр хвороб

А щоб вона справді була фільтром, її «пори» слід щоденно прочищати від застояної крові та жовчі. Для цього кожного ранку треба випивати 150 мл теплої молочної сироватки, а вже через 15 хв снідати. Якщо маєте хвору печінку або вона збільшена, проведіть інтенсивний 2-місячний курс очищення печінки сироваткою — по 150 мл тричі на день за 15 хв до їжі. По завершенні переходьте на щоденний режим — 150 мл натщесерце.

Сироватка — це найперші ліки

Вона не лише прочищає печінку, а й оновлює мікрофлору товстої кишки. З цього цінного продукту починається день усіх членів нашої сім’ї. Маленький онучок, якому зараз 4 роки, п’є сироватку з 2 місяців, тому нічим не хворіє.

Сироватку можна давати замість води й домашній птиці. Курчата, які змалечку її п’ють, нічим не хворіють і швидко ростуть.

Ліки для підшлункової — природний інсулін

Для запобігання хворобам підшлункової залози, найпоширенішою з яких є цукровий діабет, споживайте природний інсулін — салат з листя молодої кульбаби. Листочки помийте, ошпарте окропом, щоб відійшла гіркота, поріжте. Додайте нашатковану білокачанну капусту торішнього врожаю, зелень з городу, кукурудзяну олію, сіль за смаком. Цей салат їжте щодня протягом трьох тижнів. Для оздоровлення підшлункової залози такого профілактичного курсу вистачає на весь рік.

Місце перелому підживить гас

Щоб місце перелому добре зажило, потрібно протягом місяця пити вітаміни, до складу яких входить кальцій та вітамін D3. А після того як знімуть гіпс, три дні прикладайте до хворого місця компрес з гасом. 250 мл гасу (можна й неочищеного) налийте у півлітрову банку, зверху покладіть капронову кришку і добре підігрійте на водяній бані. Жмут вати вмочіть у гарячий гас, відтисніть, накладіть на місце перелому й обв’яжіть рушником. Через півгодини компрес зніміть і розробляйте розігріте хворе місце. Не хвилюйтеся, що буде запах, він швидко вивітрюється.

Цілющий газований напій для потамування спраги

До 1 л перевареної холодної води треба додати 3 ст. л. цукру, трішки родзинок, 2 ст. л. японського «рису» («битого льоду»), 100 мл сироватки, 100 мл вірменського газованого кисломолочного продукту «Таніайран». Поставте суміш у тепле місце. Через дві доби процідіть, напій готовий до вживання. «Рис» промийте і знову використайте для напою.

Варто подивитись
Схожі новини
Коментарі - всього 1

Doc 16-лип, 21:45

без рентгенобстеження хребта дуже висока ймовірність переходу пацієнта з категорії ходячих у категорію тих, хто вже не встане,якщо болі зумовлені переломом хребців.
Лікар з вищою категорією повинен це знати,але,чомусь про це не згадує.Дивно
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору