Рівне:

Створення та просування сайтів

Кишківник очищують висівковим хлібом і крупами Сироп зі шкурника розганяє жовч

Здоровя 23-кві, 2009, 16:049 prov 7 006
Тетяна Коваль, 31 рік, із Луганська, промивала товстий кишківник удома. Прочитала в інтернеті, що завдяки очищенню організму людина худне на 5 кг. З клізми чашка Есмарха ввела у кишківник 2,5 л води, розбавленої яблучним оцтом. Повторила процедуру тричі. По тому захворіла на дисбактеріоз.
— Мене стало постійно нудити, — засмучується Коваль. — Що не з’їм — болить живіт. Тепер п’ю ліки й сиджу на жорсткій дієті.
— Досліди над собою іноді кінчуються плачевно. Можна серйозно порушити нормальну флору кишківника, — стверджує головний лікар столичного лікувально-діагностичного центру Інна Демішева, 42 роки. — Якщо неправильно очистити товстий кишківник, у ньому збільшиться кількість хвороботворних бактерій. Це призводить до викиду великої кількості токсинів (отрути природного походження. — ”ГПУ”.). Вони всмоктуються в печінку.
Демішева каже, що не можна самотужки чистити й жовчний міхур. Йдеться про процедуру, під час якої людина вигріває область печінки і п’є олію.
— Цей метод називається дюбаж. Він сприяє відтоку жовчі. Самому його проводити не слід. Пацієнти часто не знають про вроджені вади жовчного міхура: перетяжки, вигини й перекрути, що не болять. Дюбаж у них може викликати загострення запалень. У жовчному міхурі може бути невеличке каміння, що ніяк себе не проявляє. І не дай Боже його зсунути! Це може викликати закупорку жовчного міхура чи протоків.
Очищення роблять двічі на рік. Найкраще за місяць до весни чи осені.
У кишківнику
може скупчуватися
10 кілограмів шлаків
— Це неперетравлені залишки їжі, і клітини, які відмирають і не виводяться з організму. Вони навантажують печінку, осідають у суглобах, викликають появу каміння в нирках. Тому раджу час від часу очищуватися під наглядом лікаря.
Своїм пацієнтам вона рекомендує раз на квартал профілактично приймати жовчогінні препарати: сиропи зі шкурника, трав’яні збори. Також прописує ліки для відновлення роботи печінки й підтримки нормальної флори кишківника.
— Кишківник очищують за допомогою продуктів, багатих на клітковину. Вона є у моркві, яблуках, ананасах, висівковому хлібі, крупах, — каже дієтолог медичного центру ”Достомед” Олександра Кириленко, 30 років. — Продукти як губка вбирають в себе шкідливі речовини і виводять їх з організму. Але захоплюватися окремими продуктами не варто. Наприклад, ананас у великій кількості подразнює шлунок, викликає запори.
Повний курс
очищення можна
пройти в санаторії
— У нас очищення проводять за п’ять днів, — розповідає керівник центру здоров’я ”Конча-Заспа” Юлія Павлова, 33 роки. — Ми пропонуємо безсольову дієту. Вона складається здебільшого з фруктів та овочів. Потім переводимо на талу воду й суміші зі свіжозготовлених соків. Пацієнти п’ють узвари з шипшини, бактеріальні молочні закваски, корисні для травлення.
Програмою передбачено два дюбажі. Під час процедури натщесерце п’ють теплу мінеральну воду або олію з кислим соком.
Путівка на п’ять днів із проживанням в 1-місному номері санаторію коштує 3000 грн. Лікування без проживання і харчування обійдеться у 2000 грн.
Після голодування
п’ють соки
Лікувальне голодування допоможе очистити організм і схуднути. Через нестачу їжі внутрішні органи починають вбирати в себе шкідливі речовини. Тому під час голодування промивають кишківник.
— Весною голодувати найкраще, бо посилюється рух соків в організмі, — каже дієтолог Наталя Самойленко, 32 роки, з Києва. — ”Сухе” голодування, тобто повна відмова від їжі й пиття, може тривати до 10 годин. ”Водне” без нагляду лікаря — до трьох днів. Триваліше голодування викликає викиди в кров отруйних речовин. Людину нудить, вона відчуває слабкість, болить живіт, голова. А от одноденне голодування — корисна річ. Його бажано проводити раз на тиждень.
Закінчувати очищувальне голодування потрібно обережно.
— Виходити з голодування починають із соків. Потім поступово додають яблучні пюре, овочеві супи, протерті каші.
Ірина РИБАКОВА,
ГПУ.

Брак вітамінів може викликати швидке старіння
Лікарі радять їсти замість цитрусових квашену капусту

Найгостріше брак вітамінів відчувається навесні. За зиму людина втрачає літній запас, а у продуктах їх меншає удвічі.
40–90% українців страждають на гіповітаміноз. Це нестача одного чи кількох вітамінів у організмі.
Якщо людина важко прокидається вранці, протягом дня відчуває гнітючий настрій, в’ялість і роздратованість — їй бракує вітамінів. Через нестачу вітаміну А може різко погіршитися зір, особливо в сутінках. Шкіра стає сухою. Потріскані губи свідчать про відсутність вітаміну В6. Від нестачі В1 болить серце й відчувається задишка. Маленькі точкові крововиливи на шиї свідчать про брак вітаміну С.
Серед ознак авітамінозу приватний столичний імунолог Ольга Шпак називає також синці під очима. На дефіцит вітаміну С вказує тьмяне волосся. Якщо з’явилася лупа — не вистачає вітаміну В12, В6, Р та селену. Безсоння викликає брак калію чи кальцію.
— Лише фруктами чи овочами авітаміноз не побороти, скільки їх не з’їси, — пояснює Світлана Фус, 46 років, головний дієтолог науково-технічного центру ”Віріа”. — У тепличних овочах мало вітамінів. Потрібно вживати рибу, яйця, каші.
Лише після обстеження лікар визначить, чого бракує.
— В організмі має бути достатньо також і мінералів. Людям, що харчуються самими вуглеводами, бракує селену, цинку, вітаміну В1. І давати їх потрібно окремо, а не пити полівітамінні комплекси. Уже за тиждень людина відчує покращення.
Дієтологи пояснюють: тривалий дефіцит вітамінів призводить до недуг. Зокрема інфекційних. Також викликає передчасне старіння.
Киянин Віктор Кручик, 40 років, з авітамінозом бореться за допомогою зарядки. Щодня чоловік встає о п’ятій ранку, умивається та робить вправи при відкритій кватирці.
— Півгодини вправ: потягування, нахили в різні боки, присідання, повільний біг та вівсянка на сніданок дають мені заряд на день, — розповідає чоловік. — Із вересня до квітня щодня п’ю вітаміни уже три роки.
Вітаміни призначає лікар.
38-річний Сергій замість таблеток їсть фрукти. Його рецепт: два мандарини, яблуко і скибка хліба із пророщеного зерна.
Столичний приватний терапевт Дмитро Беженар, 61 рік, потяг до цитрусових пояснює спробами організму компенсувати поганий апетит.
— У грейпфрутах, апельсинах, особливо лимонах багато аскорбінової кислоти. Вона стимулює апетит.
Людина, яка їсть свіжі овочі й фрукти, на брак вітамінів не скаржиться. Тим, хто не має змоги щоразу купувати фрукти, радять їсти квашену капусту. Там є аскорбінова кислота, але у меншій кількості. Також у капусті є вітаміни А та В.
Ірина Гричук, методист Тернопільського центру ”Здоров’я”, радить вживати вітчизняні продукти, до яких організм звик із дитинства. Каже, гарбуз завдяки товстій шкірі зберігає вітаміни до квітня. Цибуля й часник втрачають користь, коли з’являються проростки. А сухофрукти зберігають корисні речовини два-три роки.
Горіхи омолоджують та підтримують серце
Денну норму вітаміну А (для хорошого зору) забезпечить 400 г твердого чи 250 г кисломолочного сиру або 150 г масла. С (для імунітету) — столова ложка квашеної капусти, ківі чи апельсин, 100 г полуниці. Е (для молодості) — 80 г лісових горіхів, 100 г мигдалю чи зернят соняшника, 200 г ікри або 300 г сардин в олії. Для здорового серця — вітаміну В6 — 220 г волоських горіхів, 400 г цибулі, 550 г бананів. А для міцних нервів — В12 — 40 г курячої печінки або 150 г оселедця. Такі дані наводить Тернопільский центр ”Здоров’я”.
Ірина РИБАКОВА,
Олександра СУБОТІНА.

Як стати оптимістом:
6 простих правил

Щоб у гонитві за успіхом не втратити здоров’я, треба стати переконаним оптимістом і налаштувати своє життя на успіх. Як цього досягти?
Психологи вважають, що людина стає песимістом, коли потрапляє у безвихідь, а всі її досягнення знецінюються. Жінки більше схильні до депресії, тому поради, як позбутися поганого настрою, потрібні насамперед їм.
Не бійтеся змін!
Люди часто тримаються за звичне і знайоме, навіть якщо воно завдає незручностей і страждань. Вони знаходять десятки причин нічого не змінювати, тому що так спокійніше. Необхідність рішучих дій лякає більше, ніж наявні проблеми.
Але страхи зникають, як тільки ви починаєте їх аналізувати. Якщо тривожні думки не дають вам спокою, не стримуйте їх. Навпаки, дайте волю фантазії, уявіть найгірше, що може з вами трапитися, доведіть свій страх до абсурду. І тоді запитайте себе: «Чому я так думаю? Чи є для цього об’єктивні підстави? Чи траплялося зі мною таке раніше?»
Якщо є реальні підстави для турбот, то використовуйте їх як керівництво до дії. Поставте собі питання: «Що я можу зробити прямо зараз, щоб підготуватися до майбутнього?» Адже кращий спосіб позбутися тривожного стану - це дія.
І пам’ятайте - більшість наших страхів ніколи не реалізуються в житті.
Ставте перед собою
реальні цілі, конкретні і досяжні
Ціль повинна бути визначена в часі. Інакше вона назавжди залишиться проектом.
Опануйте техніку «швидких рішень»: до великих змін ідіть маленькими кроками. Ставте перед собою невелике, але абсолютно конкретне завдання. Виконайте його і похваліть себе. Прислухайтеся до того, що ви відчуваєте у цей момент, і рухайтесь далі так само.
Наприклад, налагодити стосунки з сином-підлітком - завдання не на один день. Але якщо ви сьогодні хоча б менше гарячкували, спілкуючись із ним, — це вже успіх.
Техніка «швидких рішень» допомагає вирішити проблему поетапно і стати врешті-решт оптимістом. Адже що таке оптимізм? Це налаштованість на успіх при реалізації конкретного завдання.
Скажіть: «Я можу»
Програмуйте самі себе. Ніхто не зможе переконати вас краще. Не озирайтеся назад і не шкодуйте за тим, що вже в минулому. Навпаки, нагадуйте собі, що ви близькі до того, аби почати все спочатку. Дійте так, ніби ви цілком упевнені в собі, навіть якщо не відчуваєте цього. Ви змінюєте свою поведінку, і тоді змінюється ваша життєва позиція, а впевненість зростає.
Зосередьтесь на вирішенні проблеми
Запишіть на аркушах паперу два слова: «Вирішуй проблему!» Покладіть їх там, де найчастіше зупиняється ваше око, - біля монітора комп’ютера, поряд із зубною щіткою у ванні, в гаманці. Чим більше записок - тим частіше вони нагадуватимуть вам про необхідність зосередитися на вирішенні проблеми.
Головне, якщо вже зважилися, то не намагайтеся, а дійте. Кажучи «я спробую» замість «я зроблю», ви тим самим заздалегідь програмуєте себе на провал. Але якщо ви все ж таки не можете набратися хоробрості для рішучого вчинку, перегляньте свої цілі. Можливо, вони не ваші?
Не бійтеся ризикувати,
адже ми вчимося цьому з самого народження
Ризик неминучий, як би нас не оберігали від нього в дитинстві батьки. Такі ситуації супроводжують нас і в дорослому житті, коли ми збираємося поміняти роботу, супутника життя, переїхати в інше місто. І нерідко відмовляємося від рішучого вчинку зі страху перед невдачею, боячись втратити те, що маємо.
Звичайно, треба чітко уявляти, заради чого ризикуєш. Але ситуація, коли ви не пішли на ризик і не використали свій шанс, може виявитися навіть важчою і хворобливішою, ніж будь-який провал. Адже ви вже ніколи не дізнаєтеся, що було б, якби ви зважилися на сміливий крок. І навпаки, якщо ризикнете, то чомусь точно навчитеся.
Дотримуйтесь правила «Я відповідаю за все»
Якщо у свої провалах ви звинувачуєте інших, тим самим ви визнаєте, що не здатні впливати на ситуацію. Так народжується невпевненість у собі, песимізм і депресія.
Якщо ви берете на себе відповідальність за свою поведінку, то маєте можливість побудувати нове життя. Відповідати за свої вчинки дуже нелегко. Але якщо ви цьому навчитеся, то здатність досягати поставлених цілей значно зросте.
За матеріалами psylive.ru

Варто прочитати
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору