Рівне:

Створення та просування сайтів

Віктор Матчук: парламентським виборам бути

Актуально 10-травня, 2007, 18:169 prov 1 288
На часі
Парламентським виборам бути. Й указ Президента – це не причина, а наслідок. Наслідок тих подій, що відбувалися останнім часом в Україні. Про це заявив у понеділок на прес-конференції голова Рівненської обласної державної адміністрації Віктор Матчук, коментуючи політичну ситуацію, що склалася сьогодні в Україні.

На думку пана Матчука, таке рішення Віктора Ющенка характеризує його як винятково європейського політика. Саме у своєму швидкому поступі до Європи Україна знаходиться на декілька кроків попереду інших країн пострадянського простору. А главі нашої держави уже двічі вдавалося по-європейськи, цивілізовано і без жодної краплини крові залагодити важкі політичні протистояння – у 2004 році під час президентських перегонів та нині.

Незважаючи на те, що робоча група все іще працює над документами і має внести зміни до Закону „Про вибори народних депутатів України” та бюджету-2007, передвиборча кампанія, за словами керманича Рівненщини, фактично уже триває не перший день. Тільки кожна політична сила веде її по-своєму. Наприклад, коаліція, користуючись своїми останніми можливостями, підвищує зарплати, розповідає про зростання пенсій, втім, на вибори не поспішає.

– Позиція „Нашої України” – виборам бути завтра, БЮТ – якщо не завтра, то післязавтра. Позиція коаліції – восени. Тільки якого року? – запитує Віктор Матчук.

У будь-якому випадку, говорить голова Рівненської ОДА, вибори мають відбутися – з Партією регіонів чи без неї. Хоча останній сценарій подій – не найкращий для України.

І сьогодні, на старті позачергових парламентських виборів, за словами Віктора Матчука, Президент сформулював кілька основних завдань перед своїми становлениками у регіонах. Насамперед вони мають забезпечити свободу і рівноправ’я усіх політичних партій – незалежно від того, чи мають ці партії перспективу входження до Верховної Ради України. Все ж таки вони виражають інтереси певної частини населення. Ще одна цінна вказівка глави держави: ніякого адмінтиску та нормальна динаміка економічного розвитку кожного регіону у цей період. Окремої уваги потребує питання забезпечення належного рівня організації виборів. Тут говоримо і про приміщення, у яких мають розміщатися виборчі дільниці, – сьогодні не всі вони знаходяться у належному стані, деякі перебувають на ремонті; і про транспортне забезпечення; про охорону правопорядку; про членів виборчих комісій; а також про черги на дільницях. Щодо останнього пункту, то голова ОДА не виключає можливості створення декількох нових виборчих дільниць. Клопітка робота передбачається і з формуванням списків виборців.

Марина ДАНИЛЮК

Рівне
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору