Рівне:

Створення та просування сайтів

Осінній марафон 61-річної злодійки у Демидівці

Рівненська область 17-лис, 2011, 16:129 prov 787
До когорти героїнь Некрасова, котрі коня на скаку зупинять та у палаючий будинок увійдуть, можна сміливо зарахувати і тендітну жительку Демидівки. Молода мама, не розгубившись, кинулась наздоганяти жіночку, яка поцупила з її будинку чималу суму грошей.
«Я зачинилась із грабіжницею в хаті, приїжджайте скоріше!» — такого роду повідомлення — у міліції рідкість. Тож слідчо-оперативна група за мить їхала за вказаною адресою.
Погожого осіннього дня 24-річна Алла з дитиною та сестрою пішла гуляти селищем. Удома, як завжди, залишилась її бабуся. Як розповість згодом старенька, вона звернула увагу на собачий гавкіт, бо у будинку нікого не було. Зайшовши всередину, вона обдивилась кілька кімнат, не помітивши нічого підозрілого. Однак, щось змусило бабусю перевірити вміст кишень одягу у її кімнаті. Виявивши там відсутність грошей у сумі 170 гривень неабияк здивувалась, але вирішила дочекатись рідні і пішла господарювати далі.
Коли Алла зайшла до оселі: речі переставлені, дверцята шафи відкриті, а в куточку кімнати сидить незнайома їй жінка. На подив господині помешкання незнайомка спокійно і впевнено відповіла, що, вочевидь, помилилася і випадково зайшла до чужого будинку, аби трошки відпочити.
Пояснення непроханої гості було м`яко кажучи дивним, тож, не розгубившись, демидівчанка рвонула до вхідних дверей, які закрила ключем та зателефонувала до міліції. Спритність молодої жінки неабияк спантеличила невідому. Доки власниця будинку пояснювала правоохоронцям ситуацію, та прожогом побігла до вікна та миттєво вискочила на вулицю. Доки незнайомка шпорталась у кущах смородини, Алла з будинку стрімголов кинулась за нею. Невідома на той час уже дісталась огорожі висотою понад півтора метри. Не обійшлось без збитків — жінка звалила металеве загородження та помчала вулицею Демидівки. Сусідів, що спостерігали за цією дивною картиною заціпило. Лише Алла вперто та безстрашно наздоганяла непрохану гостю. На щастя, назустріч їм уже їхав службовий автомобіль з мигалками. Тож, шлях для відступу зловмисниці був перекритий.
— Завдяки чіткому реагуванню на повідомлення про злочини та пригоди, а також згуртованим діям громадян, які не розгубились та почали переслідувати грабіжницю, нам вдалось затримати жінку, — констатує начальник Демидівського РВ Валерій Романчук. — Як згодом стало відомо, 61-річна зловмисниця без постійного місця проживання неодноразово судима.
За цим фактом порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 186 КК України. Підозрювана у порядку статті 115 КПК України затримана. Завдяки реагуванню потерпілої, гроші в сумі 1300 гривень, які невідома поцупила у будинку, вдалось повернути.
Катерина ПОПЕНКО, В’ячеслав МЕЛЬНИЧУК,
СЗГ УМВС України в Рівненській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору