Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівнян активізовуватимуть до вирішення проблем багатоповерхових будинків, у яких вони проживають

Рівненська область 22-лис, 2011, 12:549 prov 738
Міська влада та громадські активісти Рівного спільно працюватимуть над тим, щоб активізувати жителів багатоповерхівок міста до вирішення проблем будинків і благоустрою прибудинкової території, де вони проживають. Такої домовленості було досягнуто під час круглого столу «Шляхи покращення стану ЖКГ. Пропозиції громадськості», організованого РОГО «Комітет виборців України» 21 листопада в Рівненському будинку вчених.
На цьому заході присутні обговорили проект рішення міської ради, яке передбачає нові підходи до вирішення проблем реформування житлово-комунального господарства міста. Цей документ впродовж жовтня-листопада 2011 року розробляла робоча група, до складу якої входили фахівці від громадських організацій, житлово-комунальних підприємств, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.
Проектом передбачається доповнити Програму реформування та розвитку житлово-комунального господарства Рівного на 2011-2014 роки, затверджену рішенням Рівненської міської ради від 28.12.2010 року, заходами, спрямованими на активізацію мешканців міста до діяльності з поліпшення стану багатоквартирних будинків і благоустрою прибудинкової території. Одним з механізмів такої активізації пропонується проведення конкурсів з підтримки ініціатив рівнян за рахунок часткового виділення на такі заходи коштів з місцевого бюджету.
Голова правління Рівненського Комітету виборців Олексій Горецький навів кілька прикладів успішного впровадження організацією подібної практики в сільській місцевості. Так, за період з 2005 по 2011 роки було реалізовано 38 проектів, спрямованих на вирішення актуальних місцевих проблем. Загальна сума проектів оцінюється в майже 700 тисяч гривень. При цьому, від організації люди отримали лише 23% коштів. Решту ініціативні групи зуміли знайти самостійно.
«Як показали результати соціологічного дослідження, проведеного влітку цього року на замовлення нашої організації, майже 56% мешканців багатоповерхівок Рівного готові особисто долучатися до вирішення проблем своїх будинків, – каже пан Горецький. – Тобто, це є той значний потенціал, який можна і потрібно використовувати. Але для цього таким людям треба створити прозорий і чесний механізм для реалізації їхніх ініціатив. Ми готові до співпраці з міською владою, аби в результаті підготувати той документ, який допоможе активізувати рівнян до самостійного вирішення частини проблем багатоповерхових будинків, у яких вони мешкають».
Виконавчий директор Рівненського центру «Соціальне партнерство» Ольга Кашевська вважає, що має бути розуміння першими особами міста важливості і необхідності запровадження такого конкурсу, який передбачений у розробленому проекті рішення. Адже це дієвий спосіб активізації і мобілізації населення.
Начальник управління ЖКГ виконавчого комітету Рівненської міськради Іван Гема висловив свою підтримку щодо запровадження такої ініціативи. Оскільки, на його думку, перш за все, на сьогодні є дуже важливим завданням формувати в людях менталітет ефективного власника житла.
Радник міського голови Рівного Володимир Зленко запевнив, що мер зацікавлений у прийнятті в місті такого рішення. Він запропонував фахівцям, які брали участь у розробці проекту цього документу, спільно його доопрацювати. Зокрема, це можна буде зробити в рамках діяльності робочої групи з реформування житлово-комунальної галузі при міському голові Рівного, склад якої зараз формується.
Свою підтримку цієї ініціативи громадськості на круглому столі висловив голова РООП «УДАР» Віталій Чугунніков. Він запевнив, що очолювана ним на Рівненщині політична сила усіляко сприятиме прийняттю такого рішення.
Круглий стіл відбувся в межах проекту «Шляхи покращення стану ЖКГ. Пропозиції громадськості», який здійснює РОГО «Комітет виборців України» за підтримки програми «Посилення впливу громадянського суспільства» Міжнародного фонду «Відродження».
Святослав Дубов, інформаційний відділ РОГО КВУ
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору