Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині затвердили зміни до обласного бюджету на 2011 рік

Рівненська область 24-гру, 2011, 12:599 prov 1 216
Попередньо зміни, які вносилися до обласного бюджету, були обговорені на засіданнях постійних комісій облради. Основна причина внесення змін до обласного бюджету – це надходження додаткових трансфертів з державного бюджету. Зокрема надійшла додаткова дотація на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів у сумі 22,2 млн.грн.
Вона має бути спрямована на заробітну плату і енергоносії. Відповідно до бюджетного кодексу України до 25 відсотків може залишитися в обласному бюджеті, по решті – здійснений розподіл в розрізі бюджетів районів і міст обласного підпорядкування. Надійшли також:субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги дітям – 72,2 млн.грн.;субвенція з держбюджету на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян - 2,9 млн.грн.;субвенція з районного бюджету Рівненського району на будівництво другої черги середньої школи в с.Шпанів Рівненського району – 200 тис.грн.Крім того, головні розпорядники коштів здійснили аналіз використання коштів і подали пропозиції щодо внесення змін до кошторисів. В основному кошти спрямовуються на оплату енергоносіїв, харчування, медикаментів.Виникла економія з фінансування обласних програм, зокрема, агропромислового комплексу. Не використано майже 420 тис.грн., з них 350 тис.грн. по програмі забезпечення області продовольчим зерном, 79 тис.грн. по програмі підтримки розвитку насінництва. Запропоновано спрямувати 189 тис.грн. на заклади охорони здоров’я (обласна дитяча лікарня, обласний тубдиспансер, обласний онкодиспансер), 60 тис.грн. на придбання котла для Дубенського будинку-інтернату для людей похилого віку, 81 тис.грн. у резервний фонд обласного бюджету.В той же час пропозиції депутата облради Олега Хомича надати кошти клубу "Олімп" на придбання велосипедів та компенсувати встановлення по місцевих громадах спортивних майданчиків, як зазначила начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Людмила Кушнер, не доцільно здійснювати у цьому році, так як їх не встигнуть освоїти. Натомість було запропоновано при розгляді питання про обласний бюджет на 2012 рік врахувати дані пропозиції.
Депутати погодилися районному бюджету Дубенського району виділити 700 тис. для недопущення виникнення кредиторської заборгованості по заробітній платі та розрахунках за енергоносії. В той же час перший заступник голови облдержадміністрації, депутат облради Анатолій Юхименко запропонував у рішенні облраді обов'язково зазначити рекомендацію райдержадміністраціям і райрадам - при формуванні бюджетів на наступний рік передбачати видатки на захищені статті. Проте, на думку голови бюджетної комісії Олексія Кособуцького, обласний бюджет не повинен дотувати райони, які неправильно використали кошти. І з огляду на ситуацію, що склалася в Дубенському районі запропонував дати доручення відповідним структурам вивчити використання коштів районних і міських бюджетів у 2011 році.
В кінцевому підсумку зміни до обласного бюжету на 2011 рік підтримали 65 депутатів із 69 присутніх на сесії.

Про це Провінційці повідомили з Рівненської обласної ради.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору