Рівне:

Створення та просування сайтів

Львівська залізниця продовжує боротьбу з "зайцями"

Львівська область 18-січ, 2012, 11:359 prov 891
Досить поширеним злочином на території обслуговування УМВС України на Львівській залізниці є підробка проїзних документів для безоплатного проїзду в електропотягах, які набувають масового і водночас організованого характеру. Задля попередження вчинення порушень міліція нагадує, що це передбачене покарання за ст.358 «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів» Кримінального кодексу України.
Ось декілька цьогорічних випадків:
Працівниками патрульної служби на станції Львів було затримано 54-річну жительку Львівська області, яка під час посадки в електропоїзд сполученням Львів – Сянки пред’явила підроблене пенсійне посвідчення (переклеєна фотокартка).
Під час супроводу електропоїзда працівниками міліції сполученням Львів - Мукачево було виявлено 33-річного мешканця м. Стрий, раніше судимого за крадіжки, який пред’явив для безкоштовного проїзду пенсійне посвідчення з ознаками підробки. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст.358 «Підробка документів» Кримінального кодексу України.
У чергову частину лінійного відділу на станції Івано-Франківськ працівниками патрульної служби був доставлений 50-річний житель Івано-Франківської області, який при посадці в приміський дизель – поїзд сполученням Івано-Франківськ – Коломия пред’явив підроблене пенсійне посвідчення видане на чуже ім’я.
На станції Коломия працівниками транспортної міліції під час супроводу приміського поїзда сполученням Чернівці – Коломия, після відправлення із зупиночного пункту Борщів був затриманий 49-річний житель Івано-Франківської області. При перевірці проїзних документів для безкоштовного проїзду чоловік пред’явив провіднику даного дизель-поїзда посвідчення інваліда 3 групи з ознаками підробки, а саме не чіткий відбиток печатки, невідповідність реквізитів.
Нагадаємо, що документ, який підтверджує громадянину пенсійне посвідчення видається Пенсійним фондом України. До цього часу посвідчення мало вигляд книжки і заповнювалось інспектором вручну.
Для запобігання несанкціонованого тиражування та підроблення в зв'язку з відсутністю системи захисту, постановою Правління Пенсійного фонду України від 25 березня 2004 року №4-1 "Про Порядок обліку, зберігання, оформлення та видачі пенсійних посвідчень в Пенсійному фонді України та його органах" із змінами і доповненнями було затверджено зразок та опис бланка пенсійного посвідчення нового зразка.
Випуск пенсійних посвідчень нового зразка дозволяє уникнути їх підробки. Посвідчення виготовляють безкоштовно, витрати на їх виготовлення бере на себе Пенсійний фонд.
Контролери при перевірці наявності проїзних документів, які засвідчують особу для безоплатного проїзду, без «рентгену» можуть визначити, що посвідчення -«підроблене». Основними ознаками підробки являються: переклеювання фотокартки із чужих на свої, заміна дати народження, імена, прізвища, підробка бланків, печаток тощо. Усі «фальшивки» вилучаються і направляються на дослідження в експертно-криміналістичний центр при УМВС України на Львівській залізниці, де експерти-криміналісти встановлюють відповідність встановлених норм, за якими видаються посвідчення.
З настанням нового року по проходженню різдвяних свят правоохоронці порушили 3 кримінальні справи за ст.358 «Підроблення документів» Кримінального кодексу України щодо «липових» пільговиків. Відповідно зі статистикою, за минулий рік порушено 257 кримінальних справ, з них 251 направлена до суду. Переважна більшість осіб, котрих затримують – люди старшого віку. Навіть важко подумати, що вже у такому віці вони не задумуються над своїми вчинками, адже повинні навчати молоде покоління. З них беруть приклад діти, внуки, які з часом будуть повторювати їхні дії. Їм повинно бути соромно, ці гроші, які вони сплачують за накладення штрафу, вони б могли витратити на свої сім’ї. Не досить частими, проте виявляються і молоді люди, які приписують себе до пенсіонерів чи інвалідів.
Хорошою порадою буде – оплати проїзд, і прямуй з чистим серцем і душею до місця призначення. Схитривши один чи декілька раз, рано чи пізно вашу хоч і маленьку «аферу» виявлять.
Про це Провінційці повідомили з СЗГ УМВС України на Львівській залізниці.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору