Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині злочинець викрав гроші в банках ...скляних

Кримінал 07-лют, 2012, 14:599 prov 1 152
У серпні торік 40-річний Михайло з Березнівського району добросовісно відпрацював 90 годин громадських робіт за злісне ухилення від сплати аліментів на утримання своїх дітей. Цього разу попрацювати доведеться трохи більше. За вчинену крадіжку Березнівський суд призначив йому 240 годин громадських робіт. Обтяжуючою обставиною при вирішенні питання про призначення покарання було те, що чоловік вчинив злочин проти особи похилого віку, про це Провінційці повідомляє Наталія МИКИТЮК, Березнівський РВ УМВС.
А події того жовтневого дня розвивалися наступним чином: Михайло з братом допомагали по господарству своєму сусідові 84-річному пенсіонеру. За перевезене сіно дідусь щедро накрив стіл, знаючи пристрасть чоловіків до горілки, дістав і пляшку самогонки.
Поки чоловіки обідали, господар пішов на двір у справах. Згодом Михайло залишився в хаті сам. Чи то горілка сильно «вдарила» в голову, чи то легкої наживи захотілося, але чоловік, який неодноразово бачив, де дідусь ховає гроші, заходився їх шукати. Під підлогою в кладовій кімнаті він знайшов скляні півлітрові банки з грошима, де дідусь складав свою пенсію, та забрав звідти більшу частину грошей.
Як пізніше розповів правоохоронцям дідусь, в банках були всі його заощадження, а це понад 20 тисяч гривень.
Вийшовши з хати, злодій спокійно пішов додому. Згодом, за вкрадені гроші придбав собі мобільний телефон, бензопилу, спиртного та продуктів харчування. Рідним пояснив, що гроші він знайшов – так йому в перше в житті посміхнулася доля.
— За цим фактом було порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка), — прокоментував начальник Березнівського РВ УМВС Ігор Денисюк. — Після проведення слідства справу було скеровано до суду.
На судовому засіданні Михайло щиро каявся у вчиненому, обіцяв стати на шлях виправлення, але вже через тиждень міліціонери знову зустрілися з чоловіком. Цього разу справи серйозніші. Чоловік підозрюється у вчиненні грабежу. Вирішується питання про порушення кримінальної справи.
Найймовірніше, Михайлу знову доведеться пройти звичну для нього процедуру спілкування з слідчими та служителями Феміди. Але ця історія закінчиться для нього вже точно не громадськими роботами.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору