Рівне:

Створення та просування сайтів

У ЮНЕСКО назвали кращі вищі навчальні заклади України

Україна і світ 01-травня, 2008, 12:459 prov 3 221
КПІ отримав найвищий показник міжнародного визнання (18 балів), хоча за науково-педагогічним потенціалом (41 бал) і за якістю навчання (16) зайняв другу позицію. Загальна оцінка ВНЗ – 75 балів.
Київський національний університет імені Тараса Шевченка, який минулого року був лідером рейтингу, опустився на друге місце з 71 балом. У нього кращий показник оцінки якості науково-педагогічного потенціалу (48), проте він поступається КПІ за якістю навчання (12), а в рейтингу міжнародного визнання займає четверте місце (11 балів).
З одинадцятого на третє місце піднявся Національний медичний університет імені Олександра Богомольця (43). Він має високу оцінку якості науково-педагогічного потенціалу (34), але помітно поступається ВНЗ-лідерам за якістю навчання (4) і за рівнем міжнародного визнання (5).
З третього на четверте місце опустився Національний університет Києво-Могилянська академія (34). На п’ятому місці – Харківський національний університет ім. Василя Каразіна (31).Шосту позицію зайняв Національний технічний університет Харківський політехнічний інститут (30), сьому – Національний аграрний університет (29), який, на думку експертів, продемонстрував найкращу якість навчання (17). На восьмому місці – Національна юридична академія ім. Ярослава Мудрого (28), на дев’ятому – Національний лісотехнічний університет України (23). Закриває десятку лідерів рейтингу Донецький національний університет (22).
У рейтингу брали участь всі вищі навчальні заклади країни III, IV рівнів акредитації, що надали дані про свою діяльність.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору