Рівне:

Створення та просування сайтів

І знову шахраї на полюванні

Кримінал 12-кві, 2007, 20:159 prov 1 057
Переважна більшість пройдисвітів — хороші психологи. Іноді говорять: людина чує те, що хоче почути. Ось це й спрацьовує. Шахрайка помітила, що її потенційна жертва якась засмучена, чимось заклопотана. Чемність та увага з боку сторонньої особи, удаване бажання чимось допомогти, співчуття завжди привертають до себе увагу і часто стають тим ключиком, який відімкне найскладніший замок. Слово за слово — розпочинається розмова. Власне, цього й домагалася від вас незнайомка чи незнайомець. Ви навіть незчуєтесь, як розкажете про свої клопоти, а вам у відповідь: “пороблено” або “зурочено”. Далі, певно, не варто переповідати механізм видурювання грошей, майна, коштовностей.

Цей спосіб пошивати в дурні наївних людей можна назвати класичним. Бо він найчастіше зустрічається у міліцейських повідомленнях про шахрайства. Але окрім нього існує безліч інших... Останнім часом з’явився новий для нашої області вид шахрайства, який, на жаль, набирає популярності.

Солідне авто, в якому знаходяться чоловік і жінка (інколи дві) зупиняється на дорозі біля потенційної жертви. Як правило, обираються літні люди, проте добре одягнені. А далі події можуть розвиватись за декількома сценаріями, у певній мірі все залежить від жертви.

Наприклад, один із потерпілих прямував до аптеки по ліки. Добродії запитали, як проїхати до обласної лікарні, та запропонували підвезти дідуся. Літній чоловік, якому досить важко пересуватись, звісно ж, погодився. Уже в автомобілі у ході розмови з’ясувалось, що його благодійники приїхали з-за кордону до знайомих. А у тих трапилась біда: до лікарні потрапила дочка і необхідні значні кошти на операцію. Та, на жаль, вони не можуть допомогти, адже мають... лише долари США, які ніяк не можуть розміняти, тому що вони не були задекларовані на кордоні. Для більшої переконливості демонструють чималі паки грошей, що знаходяться у таємничій барсетці.

Недосвідченість, часто безпорадність, а іноді й дитяча наївність змушують літніх людей довіряти шахраям. Дідусь, поспівчувавши іноземцям, запропонував свою допомогу. Автомобіль відразу попрямував до домівки пенсіонера. Пройдисвіти заздалегідь поцікавились: „З ким мешкаєте?” Тож коли вони зайшли до будинку, для них уже не була несподіванкою присутність дружини чоловіка, яку імпульсивно та емоційно почали переконувати допомогти їм. Жінка настільки розчулилась, що спочатку віддала нещодавно отримані 500 гривень пенсії, а потім вирішила зняти 4 тисячі гривень з банківського рахунку, які заощаджувались для лікування. Благодійники, залишивши в будинку дідуся все ту ж барсетку, поїхали до банку. Звісно ж, за барсеткою ніхто не повернувся, а всередині виявилась майстерно запакована пачка серветок.

В інших випадках шахраї розповідають про ДТП, що трапилась неподалік. І саме для цього їм терміново необхідні кошти. Для більшої переконливості за допомогу обіцяють накинути тисячу-другу гривень зверху.

Можуть також попросити допомоги у зв’язку з поломкою автомобіля, що перевозив товар. У ході розмови з’ясовують, де жертва мешкає, чи, бува, не у приватному секторі. Якщо так, то просять залишити товар на певний час, поки машину полагодять. З метою огляду місця тимчасового складу прямують до домогосподарства. Звичайно ж, за зберігання товару обіцяють значну суму. Однак на ремонт авто треба гривні, та у них лише долари, а далі вже знайома схема з чарівною барсеткою, що так магнетично діє на жертву.

Всі потерпілі, описуючи зловмисників, вказують на зовнішню схожість з особами циганської національності.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору