Рівне:

Створення та просування сайтів

На Волині затримали неповнолітніх рабовласників

Кримінал 28-лют, 2012, 11:499 prov 942
Трудова експлуатація людей чи продаж їх у рабство – останнім часом усе частіше про ці злочини говорять правоохоронці. Але, незважаючи на будь-які застереження, «вербувальники» успішно агітують населення (переважно – жителів сільської місцевості) виконувати «певну» роботу за «гідну» оплату. Але згодом виявляється, що робота насправді – м’яко кажучи, не певна, а заробітна плата – не те, що не гідна, а… відсутня.
Працівники відділу боротьби з кіберзлочинністю і торгівлею людьми УМВС України у Волинській області, отримавши оперативну інформацію, виявили та затримали трьох осіб, котрі протягом року незаконно використовували найману працю як мінімум восьми громадян Закарпатської та Луганської областей. Про це Провінційці повідомляють з СЗГ УМВС України у Волинській області.
Правоохоронці затримали новітніх рабовласників (а це подружжя і їхній 25-річний син) поблизу одного зі сміттєзвалищ краю: саме на смітті вони робили бізнес. Бідолахи, котрі погодилися на роботу, навіть подумати не могли, що їм доведеться ходити по смітниках, збирати пластик, папір, метал, склотару. Згодом ці матеріали хитромудрі роботодавці здавали на переробні заводи.
Варто зауважити: умови, в яких жили люди, були жахливими, приміщення нагадувало барак, тому там панувала повна антисанітарія. Відтак у постраждалих серйозні проблеми зі здоров’ям: як із фізичним, так і психічним. Фактично вони опинилися сам на сам із бідою: всі документи у них одразу забрали, а працювати доводилося зранку до вечора за 150 грамів горілки і тарілку їжі.
А спритники тим часом наживалися на людях і накопичували статки. Як розповів начальник відділу боротьби з кіберзлочинністю і торгівлею людьми УМВС України у Волинській області полковник міліції Петро Шпига, у подружжя, зокрема, вилучили новий автомобіль, чимало сучасної побутової та оргтехніки. Нині всі троє затримані в ізолятор тимчасового тримання Луцького МВ УМВС України у Волинській області, вирішується питання про їхній арешт. Порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.149 (торгівля людьми та інша незаконна угода щодо передачі людини) Кримінального кодексу України. Триває слідство з метою виявлення інших імовірних учасників злочинної групи та потерпілих.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору