Рівне:

Створення та просування сайтів

Рабів із Закарпаття "працевлаштували" на волинських смітниках

Волинська область 29-лют, 2012, 10:319 prov 1 009
Троє жителів із Закарпаття використовували підневільну працю своїх земляків. Заманивши людей у рабовласницьку пастку, зловмисники накопичували свої статки та жили за їхній рахунок. Можливості покинути трудовий полон у них не було, адже залишилися без документів та грошей… Страждання завербованих громадян припинили волинські правоохоронці.
Нещодавно працівники відділу боротьби з кіберзлочинністю і торгівлею людьми УМВС України у Волинській області отримали оперативну інформацію, що родина із Закарпаття на території Волині упродовж року незаконно використовує найману працю як мінімум восьми громадян із Закарпатської та Луганської областей.
Інформація знайшла своє підтвердження. Як з’ясувалося, новітні «рабовласники» організували бізнес на смітті. Тож саме поблизу одного зі сміттєзвалищ краю правоохоронці і затримали зловмисників. Ними виявилися родина із Закарпаття: подружжя та їхній 25-річний син.
Як вже з’ясовано, бідолахи, які погодилися на роботу, навіть не здогадувалися, що їм доведеться працювати на смітниках: вони збирали пластик, папір, метал та пляшки. Згодом ці матеріали хитромудрі «роботодавці» здавали на переробні заводи.
Варто зауважити, що умови, в яких жили завербовані люди, були жахливими, приміщення нагадувало барак, панувала повна антисанітарія. Відтак, у бідолах серйозні проблеми зі здоров’ям, як фізичні, так і психологічні. Фактично вони опинилися сам на сам із бідою: всі документи у них одразу забрали, а працювати доводилося зранку до вечора за 150 грамів горілки і тарілку їжі.
Як розповів начальник відділу боротьби з кіберзлочинністю і торгівлею людьми УМВС України у Волинській області полковник міліції Петро Шпига, «роботодавців» вилучили новий автомобіль, чимало сучасної побутової та оргтехніки. Нині всі троє затримані. Вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання Луцького МВ УМВС України у Волинській області. Вирішується питання про їхній арешт.
За цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми та інша незаконна угода щодо передачі людини) КК України. Триває слідство.

УЗГ МВС України.
(за матеріалами СЗГ УМВС України у Волинській області)
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору