Рівне:

Створення та просування сайтів

СБ України викрила і припинила діяльність злочинного угруповання, що спеціалізувалось на незаконному вилученні тканин у померлих

Кримінал 29-лют, 2012, 10:279 prov 1 174
Співробітники СБ України викрили протиправну діяльність організованого злочинного угруповання з числа працівників Миколаївського обласного бюро судово-медичної експертизи (ОБСМЕ), повідомляє прес-центр СБ України.
Встановлено, що у січні 2011 працівники Миколаївського обласного бюро судово-медичної експертизи без отримання відповідної ліцензії МОЗ України, всупереч чинному законодавству вилучали у донорів-трупів анатомічні утворення, тканини, їхні компоненти та фрагменти для подальшого незаконного продажу з метою виготовлення біоімплантантів.
Працівники бюро, використовуючи важкий морально-психологічний стан родичів померлих, шляхом обману отримували від них відповідну згоду на взяття анатомічних матеріалів (попередньо повідомлялось родичам про необхідність вилучення лише невеличкої частини тканини у померлого, а фактично вилучалось від 20 до 50 фрагментів). Інколи такі згоди отримувались у сторонніх осіб, а в документ вносилися неправдиві відомості щодо ступеня родинних зв’язків особи, яка надала згоду.
24 лютого ц.р. зловмисники були затримані співробітниками СБУ під час завантаження анатомічних матеріалів до автівки для подальшого перевезення.
Під час огляду автомобіля виявлено конверти із значними сумами грошей, що призначались судмедекспертам, причетним до незаконного вилучення анатомічного матеріалу.
Слідчим відділом УСБ України в Миколаївській області, за рішенням органів прокуратури, порушено кримінальну справу за ознаками злочину за ч. 4 ст. 143 Кримінального кодексу України за фактом незаконної торгівлі органами або тканинами людини.
На даний час проводяться невідкладні оперативно-слідчі дії із встановлення обставин скоєння злочину, а також всіх причетних до цього осіб.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору