Рівне:

Створення та просування сайтів

Грація та витонченість на стражі правопорядку

Рівненська область 06-бер, 2012, 12:389 prov 850
Зустрівши на вулиці цю витончену та делікатну дівчину, яка обожнює куховарити та вирощувати квіти, одразу й не скажеш, що перед вами — дільничний інспектор міліції Острозького МВ УМВС України в Рівненській області капітан міліції Алла Тимощук.
Однак ця тендітна дівчина та турботлива мати має не по-жіночому твердий характер, що й допомагає їй бути єдиною представницею прекрасної статі серед стражів правопорядку свого підрозділу. Ще в дитинстві вона усвідомила один принцип: не чекай від долі подарунків, допомагай тим, кому це конче потрібно, цінуй близьких та друзів. Тож, не дивно, що за шість років роботи Алла завоювала цілковиту повагу серед колег-чоловіків.
Роботу в правоохоронних органах дівчина обирала свідомо. Адже ще її батько, Дмитро Степанович Тимощук, працював у міліції, тож усі труднощі цієї нелегкої служби Алла бачила з самого дитинства. А от в дільничні інспектори потрапила не одразу. Спробувавши свої сили у патрульній службі, зрештою зупинилася на СДІМ.
— Я вважаю, що неможливо відмежуватися від зовнішнього світу і створювати свою затишну домівку, незважаючи на те, що відбувається довкола. Тим більше, що в мене самої зростає донька, – розповідає Алла Дмитрівна. — У дільничному інспекторові міліції, насамперед, уявляєш міцного, фізично загартованого, мужнього представника сильної статі. Однак таку, здавалося б, чоловічу професію вподобала і я.
Тож те, що стать не відіграє особливої ролі в роботі працівника міліції, повністю переконана й наша героїня і запевняє, що у керівництва міськвідділу ставлення до неї як до звичайного офіцера. Інша справа — колеги, які завжди підтримають її і зрозуміють, насамперед, як жінку.
— Іноді буває хтось із них просто поділиться зі мною своїми проблемами – і вже стає легше. А ті, кого доводилось із колегами захищати під час п’яних сварок, дуже вдячні за допомогу, – розповідає співрозмовниця. — Проте, є й свої недоліки на службі у жінки-міліціонера. Люди у нашій роботі трапляються різні. Спершу навіть було страшно при спілкуванні із деякими із них. Утім, за роки своєї служби усвідомила, що не фізична сила вирішує проблеми. Найголовніше, аби піднаглядний контингент відчував твою професійність та внутрішню силу.
Однак, незважаючи ні на що, обсяг роботи та територія обслуговування в Алли така ж як і в будь-якого іншого дільничного. Протягом дня вона вислуховує та вирішує десятки людських проблем і турбот. Тому повернутися додому раніше восьмої години вечора для неї — справжнє свято. Проте її сім’я, а особливо 10–річна донечка Марійка з нетерпіння її очікують.
— Домашні розуміють, що моя робота складна, відповідальна та інколи забирає більше часу, ніж хотілося б. Коли почуваю себе дуже втомленою від нескінченої біганини, великої кількості «паперової роботи», прийшовши додому, саме віра доньки в мої сили їх подвоює і навіть потроює. Дуже приємно, коли чую з якою гордістю вона розповідає своїм друзям про свою маму та її роботу.
А от мрії у капітана міліції суто жіночі — власний будинок, в якому панувало б справжнє щастя та сімейний затишок.
— Найголовніше у житті – щоб донечка була здорова і завжди поруч, відчувати себе просто щасливою, – додала наостанок Алла Тимощук. – Адже саме вона є моїм натхненням та стимулом для подальшої роботи.
Вікторія АНТОНОВА, Острозький МВ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору